Rețeta celui mai dulce cozonac, cu cremă de ciocolată, nucă și rahat turcesc


Rețeta celui mai dulce cozonac, cu cremă de ciocolată, nucă și rahat turcesc

Cozonacul cu cremă de ciocolată, nucă și rahat este delicios și reprezintă varianta ideală pentru masa de Paște. Noi vă învățăm cum să îl preparați corect.


In articol:

Puțin mai mult de o săptămână a rămas până la sărbătoarea Învierii Domnului, iar gospodinele trebuie să se pregătească din timp cu meniul pentru masa de Paște. Cozonacul nu are cum să lipsească, iar noi vă dezvăluim cea mai bună rețetă pentru cozonacul cu ciocolată, nucă și rahat. 

Rețeta tradițională pentru cozonacul cu ciocolată, nucă și rahat 

Cozonacul este unul dintre deserturile nelipsite de pe masa românilor la marile sărbători, cum ar fi Crăciunul sau Paștele. Este adevărat însă că nu orice gospodină se încumetă să facă această rețetă, de teamă că nu va obține cozonacul pufos, așa cum trebuie să fie. 

Aceste temeri sunt însă nefondate, pentru că dacă veți respecta câteva trucuri, nu aveți cum să dați greș.

Noi vă învățăm cum să faceți un cozonac perfect, cu cremă de ciocolată, nucă și rahat. 

Iată de ce ingrediente veți avea nevoie: 

  • 300 g făină
  • 6 g drojdie uscată
  • 90 g unt gras, cu 82% grăsime 
  • 100 ml lapte gras 
  • două ouă
  • 70 g zahăr 
  • un plic de zahăr vanilat 
  • coajă de portocală 
  • un praf de sare 
  • 300 g cremă de ciocolată 
  • 100 g miez de nucă
  • 100 g rahat

Cum se prepară cozonacul cu ciocolată, nucă și rahat 

Într-un castron mai adânc, puneți făina cernută, zahărul, zahărul vanilat, coaja rasă de portocală și un praf de sare. Apoi adăugați drojdia, laptele călduț, nu fierbinte, untul și un ou și începeți să frământați aluatul. 

Puteți face acest lucru cu mâna sau în robotul de bucătărie. Trebuie să obțineți un aluat elastic, care să nu se mai lipească de mâini. 

Acoperiți castronul cu un prosop de bucătărie și lăsați aluatul la dospit, într-un loc călduț. Într-o oră, veți observa că aluatul își va dubla volumul. 

Până când acesta va fi gata, dumneavoastră puteți să pregătiți umplutura cozonacului. Pentru o aromă mai plăcută, nuca trebuie rumenită câteva minute. 

Apoi tăiați-o în bucățele potrivite ca mărime și amestecați nuca foarte bine în crema de ciocolată.

Nu uitați să păstrați puțină nucă și pentru a decora cozonacul la final. 

Când aluatul este dospit, îl întindeți cu mâna pe masa pe care ați uns-o cu ulei înainte. Apoi puneți crema de ciocolată amestecată cu nucă și presărați bucățele de rahat. 

Rulați bine cozonacul și aveți grijă să nu cadă umplutura din el. Apoi îl puneți ușor într-o tavă în care ați așezat hârtie de copt. Lăsați-l să mai dospească încă 20 de minute, într-un loc călduț. 

După aceea, îl ungeți pe deasupra cu ou bătut și presărați nucă. Băgați cozonacul în cuptorul preîncălzit și lăsați-l aproximatv 45 de minute. 

Când este gata, scoateți cozonacul din tavă și lăsați-l să se răcească, pe un grilaj de bucătărie. Tăiați-l doar după ce s-a răcit, pentru că altfel se va fărâma, iar felia nu va arăta perfect. 


Abonează-te pe

Citește și:

NOUTATE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este Ruxi (Roxana Erdei). Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

NOUTATE: Cine este SENSY. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul lunii

Horoscop LEU octombrie 2021. Nativii zodiei Leu se mută în casa nouă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri