Reteta bunicii! Cum se face magiunul de prune traditional, fara zahar si conservanti


Gemul de prune sau magiunul de prune, asa cum se numeste la tara este o delicatesa preparata de catre bunici. Acesta se face in general la cazan, in cantitati mari, dar reteta a ramas aceeasi de-a lungul vremii.

Cea mai importanta regula pentru magiunul de prune fara zahar este sa folositi prune foarte coapte, care vor da dulceata necesara. Mai mult, magiunul trebuie fiert mult timp pentru a fi aromat si concentrat.

Aveti nevoie de cel putin 2 kilograme de fructe. Spalati prunele, scoateti samburii si rupeti coditele, apoi puneti-le taiate pe jumatate intr-o cratita in care faceti in mod normal gem sau dulceata. Lasati pe aragaz vasul pana cand fructele se inmoaie si fierb in suc propriu. Trebuie sa fiarba timp de doua ora si sa mai amestecati pentru a nu se prinde de fundul cratitei.

La final, turnati magiunul in borcane curate si sterilizate in prealabil in cuptorul incins, timp de 30 de minute.

Sursa: lataifas.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

"Dragoste si secrete", un serial in care dragostea invinge

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri