Aceasta este Regina prajiturilor de Craciun! Se face foarte repede si gustul te cucereste pe loc.
Ingrediente
Blat:
9 albusuri
21 linguri de zahar
5 linguri faina
200g nuci coapte si zdrobite cu sticla
Crema:
9 galbenusuri
250g zahar
5 linguri faina
300ml lapte
1 pachet unt
5 pliculete zahar vanilat
Prajitura "Craiasa Zapezii"- Ideala pentru sarbatorile de iarna
Mod de preparare
Blat:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul.
Crema:
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul.
Se adauga faina, apoi se rastoarna in laptele caldut. Compozitia se pune in tuci la foc mic pana se ingroasa, apoi se da la rece.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Prajitura Alba ca Zapada, desertul perfect pentru masa de Craciun
Se pune untul peste crema de galbenusuri si se amesteca energic cu mixerul. Crema se aseaza intre foile racite. Peste ultima foaie se pune un strat subtire de crema si se presara fulgi de cocos sau ciocolata rasa.