Regina prajiturilor de Craciun! Se face rapid si e delicioasa


Aceasta este Regina prajiturilor de Craciun! Se face foarte repede si gustul te cucereste pe loc.

Ingrediente
Blat:
9 albusuri
21 linguri de zahar
5 linguri faina
200g nuci coapte si zdrobite cu sticla
Crema:
9 galbenusuri
250g zahar
5 linguri faina
300ml lapte
1 pachet unt
5 pliculete zahar vanilat

Prajitura "Craiasa Zapezii" - Ideala pentru sarbatorile de iarna

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul. Cand s-a format o spuma tare tare se amesteca cu faina si nucile coapte si zdrobite cu sticla. Compozitia obtinuta se imparte in 2. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mic-mediu pana devin maronii.

Crema:

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul.

Se adauga faina, apoi se rastoarna in laptele caldut. Compozitia se pune in tuci la foc mic pana se ingroasa, apoi se da la rece. Separat untul se freaca cu zaharul vanilat.

Prajitura Alba ca Zapada, desertul perfect pentru masa de Craciun

Se pune untul peste crema de galbenusuri si se amesteca energic cu mixerul. Crema se aseaza intre foile racite. Peste ultima foaie se pune un strat subtire de crema si se presara fulgi de cocos sau ciocolata rasa. Se lasa la rece.

Sursa, foto


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Horoscop

Horoscopul anului 2020! Astrologul Roxana Lușneac Cioriceanu, predicții și avertizări pentru nativii zodiilor Berbec, Taur și Gemeni.

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri