Regele torturilor: Tort in trei culori cu mousse de ciocolata!


Un tort in trei culori extraordinar de fin este desertul perfect pentru ocazii speciale si sarbatori in familie.

 

Ingrediente
Pentru stratul de ciocolata amaruie (baza)
6 linguri unt
200 grame ciocolata amaruie taiata bucati mici
¾ lingurita cafea instant
4 oua
Un praf de sare
70 grame zahar
Vanilie;  Coniac
Pentru stratul de ciocolata cu lapte (mijloc)
5 linguri de apa calda
2 linguri de cacao
200 de grame de ciocolata cu lapte taiata bucati mici
350 ml smantana pentru frisca
Un praf de sare
Pentru stratul de ciocolata alba (top)
¾ lingurita gelatina
1 lingura de apa
170 de grame de ciocolata alba
350 ml smantana pentru frisca
Fulgi de ciocolata pentru decor
Mod de preparare
Pentru o tava cu diametru de 24 de cm.
Prepara blatul de ciocolata amaruie: Pune ciocolata, untul si cafeaua instant intr-un bol si topeste toate ingredientele la bain marie. Amesteca pana cand toate se topesc si se transforma intr-o crema densa de ciocolata. Lasa amestecul sa se raceasca aproximativ 5 minute, apoi adauga peste acest amestec galbenusurile, vanilia si coniacul si amesteca. Lasa compozitia deoparte.
Bate albusurile cu un praf de sare, de preferat cu mixerul, pana devin spuma. Adauga apoi peste spuma de albusuri jumatate din cantitatea de zahar si continua sa amesteci.
Adauga restul cantitatii de zahar,  mixeaza la o viteza mare, pana cand spuma devine ferma si lucioasa.
Cu o spatula, pune o treime din spuma de albusuri in amestecul de ciocolata, amesteca usor. Pune si restul spumei de albusuri si amesteca pentru ca ingredientele sa se omogenizeze.
Pune amestecul de ciocolata in tava unsa cu putin unt si pune blatul in cuptorul incins, pentru 13-18 minute, pana cand creste putin si devine ferma pe margine, usor elastic in mijloc (revine la loc daca apesi usor cu degetele). Cand este gata, scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca aproximativ 1 ora. NU scoate blatul din tava!
Prepara stratul de ciocolata cu lapte: Amesteca apa calduta cu cacao intr-un mic bol. Topeste ciocolata la bain marie pana cand devine moale si fina. Lasa-o apoi sa se raceasca 2-5 minute.
Cu ajutorul mixerului bate smantana pentru a obtine frisca.
Adauga apoi amestecul de cacao cu ciocolata topita si amesteca pana cand devine fina. Incorporeaza o treime din frisca in amestecul de ciocolata. Amesteca usor, apoi pune si restul cantitatii de frisca si continua sa amesteci incet pentru a se incorpora toate ingredientele. Pune compozitia obtinuta in tava, peste primul blat, care intre timp s-a racit.
Foloseste o spatula pentru a uniformiza stratul de ciocolata si bate putin tava de suprafata de lucru, pentru a iesi tot aerul din compozitia de frisca.  Pune tava la frigider pentru 15-30 de minute.
Citeste continuarea aici.

Ingrediente

Pentru stratul de ciocolata amaruie (baza)


6 linguri unt
200 grame ciocolata amaruie taiata bucati mici
¾ lingurita cafea instant
4 oua
Un praf de sare
70 grame zahar
Vanilie;  Coniac

Pentru stratul de ciocolata cu lapte (mijloc)

5 linguri de apa calda
2 linguri de cacao
200 de grame de ciocolata cu lapte taiata bucati mici
350 ml smantana pentru frisca
Un praf de sare

Genial! Uite cum poti sa faci un tort cu buline! Este mai simplu decat credeai!

Pentru stratul de ciocolata alba (top)

¾ lingurita gelatina
1 lingura de apa
170 de grame de ciocolata alba
350 ml smantana pentru frisca
Fulgi de ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Pentru o tava cu diametru de 24 de cm.

Prepara blatul de ciocolata amaruie: Pune ciocolata, untul si cafeaua instant intr-un bol si topeste toate ingredientele la bain marie. Amesteca pana cand toate se topesc si se transforma intr-o crema densa de ciocolata. Lasa amestecul sa se raceasca aproximativ 5 minute, apoi adauga peste acest amestec galbenusurile, vanilia si coniacul si amesteca. Lasa compozitia deoparte.

Bate albusurile cu un praf de sare, de preferat cu mixerul, pana devin spuma. Adauga apoi peste spuma de albusuri jumatate din cantitatea de zahar si continua sa amesteci.

Adauga restul cantitatii de zahar,  mixeaza la o viteza mare, pana cand spuma devine ferma si lucioasa.

Cu o spatula, pune o treime din spuma de albusuri in amestecul de ciocolata, amesteca usor. Pune si restul spumei de albusuri si amesteca pentru ca ingredientele sa se omogenizeze.

Tort de clatite in numai 10 minute, fara coacere!

Pune amestecul de ciocolata in tava unsa cu putin unt si pune blatul in cuptorul incins, pentru 13-18 minute, pana cand creste putin si devine ferma pe margine, usor elastic in mijloc (revine la loc daca apesi usor cu degetele). Cand este gata, scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca aproximativ 1 ora. NU scoate blatul din tava!

Prepara stratul de ciocolata cu lapte: Amesteca apa calduta cu cacao intr-un mic bol. Topeste ciocolata la bain marie pana cand devine moale si fina. Lasa-o apoi sa se raceasca 2-5 minute.

Cu ajutorul mixerului bate smantana pentru a obtine frisca.

Adauga apoi amestecul de cacao cu ciocolata topita si amesteca pana cand devine fina. Incorporeaza o treime din frisca in amestecul de ciocolata. Amesteca usor, apoi pune si restul cantitatii de frisca si continua sa amesteci incet pentru a se incorpora toate ingredientele. Pune compozitia obtinuta in tava, peste primul blat, care intre timp s-a racit.

Foloseste o spatula pentru a uniformiza stratul de ciocolata si bate putin tava de suprafata de lucru, pentru a iesi tot aerul din compozitia de frisca.  Pune tava la frigider pentru 15-30 de minute.

Citeste continuarea aici.

DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Cabral Ibacka a publicat o fotografie cu Inoke, fiica lui cea mare! Poză rară cu adolescenta

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri