Ravioli cu spanac și brânză, un preparat clasic de paste italiene. Rețeta autentică și secretele unei preparări perfecte pentru un festin culinar!

reteta de ravioli cu spanac si branza

Rețetă de Ravioli cu spanac și brânză, un preparat clasic de paste italiene

Ravioli cu spanac și brânză reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  ravioli cu spanac și brânză. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase ravioli cu spanac și brânză, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Ravioli cu spanac și brânză

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  ravioli cu spanac și brânz ă, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – 20 minute

Timp total  – 40 minute

Porții  – 4 persoane

Ingrediente – Ravioli cu spanac și brânză

Ingrediente pentru umplutura de ravioli

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

  • 2 căni de spanac proaspăt
  • o cană de brânză ricotta
  • o jumătate de cană de parmezan ras
  • un ou (la temperatura camerei)
  • sare
  • piper negru măcinat

Ingrediente pentru aluatul de ravioli

  • 2 căni de făină
  • 3 ouă (la temperatura camerei)
  • sare
  • apă

Ingrediente pentru sos

  • 2 linguri de unt (la temperatura camerei)
  • 2 căței de usturoi
  • o jumătate de cană de smântână groasă
  • o jumătate de cană de parmezan ras
  • sare
  • piper negru măcinat

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane.

Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cea mai simpla reteta de ravioli cu spanac si branza
Rețetă de Ravioli cu spanac și brânză, un preparat clasic de paste italiene[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta simplă de Fasole bătută a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”

Mod de preparare - Ravioli cu spanac și brânză

Pasul 1.  În primul și-n primul rând,   pentru a face umplutura de ravioli, trebuie să combinăm 2 căni de spanac proaspăt, cu o cană de brânză ricotta

, o jumătate de cană de parmezan ras, un ou întreg (la temperatura camerei), sare și piper negru măcinat, toate într-un bol de dimensiuni mai mari. Se amestecă bine până când totul se omogenizează.

Pasul 2.  În continuare, pentru a face aluatul de ravioli, vom așeza 2 căni de făină pe o suprafață plată, în centrul căreia vom face o gaură.

Spargem 3 ouă (la temperatura camerei) în centru și adăugați sare (după gust). Cu ajutorul unei furculițe batem ouăle și încorporăm treptat făina până se formează un aluat, pe care îl vom frământa pentru aproximativ 10 minute până devine neted și elastic.

Pasul 3.  Aluatul se împarte în două părți egale, pe care le vom rula într-o foaie subțire cu un sucitor.

Foile se taie în cercuri de 3 cm. cu ajutorul unei cești. Pe unul dintre cercuri vom pune o lingură de umplutură de spanac și ricotta, iar marginile cercului le vom unge cu apă. Deasupra așezăm un alt cerc și apăsăm marginile pentru a sigila ravioli. Procesul se repetă cu cercurile și umplutura rezultată.

Citește și: Andreea Marin, năpustită de lacrimi! Mesajul emoționant pe care i l-a transmis fiica sa, Violeta: „Mami, îți mulțumesc..”- kanald.ro

Citește și: „A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri- stirilekanald.ro

cea mai buna reteta de ravioli cu spanac si branza
Rețetă de Ravioli cu spanac și brânză, un preparat clasic de paste italiene[Sursa foto: freepik]

Pasul 4.     Vom avea acum nevoie de o oală mare cu apă în care am pus sare și o vom pune la fiert. Adăugați ravioli și gătiți timp de 3-4 minute, până când plutesc la suprafață, apoi se scurg și se lasă deoparte.

Pasul 5.  A venit timpul să facem și  sosul. Topim 2 linguri de unt într-o tigaie mare, la foc mediu. Adăugam 2 căței de usturoi tocați în prealabil și gătim pentru aproximativ un minut. Adăugăm apoi o jumătate de cană de smântâna groasă și o jumătate de cană de parmezan ras. Amestecăm până când brânza se topește și sosul este omogen, apoi condimentăm cu sare și piper negru măcinat (după gust).

Pasul 6.  Ravioli gătiți se pun în tigaia cu sos și se amestecă ușor, pentru a se acoperi cu sos sau se pot servi cu acest sos, lângă. Imediat apoi, se pot transferă pe o farfurie, iar rețeta este gata!

Ravioli cu spanac și brânză  este gata și se poate servi. Poftă bună!

ravioli cu spanac si branza
Rețetă de Ravioli cu spanac și brânză, un preparat clasic de paste italiene[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Supă cremă de cartofi. O supă cu adevărat copioasă!



Citește și:

Mâini umflate: cauze comune și modalități de gestionare

Rețetă de Cotlete de berbecuț, gustoasă pentru toți oaspeții!

Fiica Andreei Marin, apariție de senzație într-o rochie MINI și mulată. Imaginile fac furori

Ramona Olaru și Cuza s-au împăcat, la 3 ani de la despărțire? S-au dat singuri de gol

Kevin Jonas, membrul formației "Jonas Brothers", primele declarații dupa operația de cancer

Stirile Kanal D de la ora 19:00, in topul preferintelor telespectatorilor

Robi, afirmații dureroase despre Virginia! „Nu mi-a plăcut niciodată!” Aflați cum va reacționa concurenta dar și ce se va întâmpla între Roberta și Sebastian, joi, 13 iunie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

E oficial! Se vor organiza noi alegeri! Situație cu totul nemaivăzută în România


Cookies