Rețetă de Cotlete de berbecuț, gustoasă pentru toți oaspeții!


Cotletele de berbecuț reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?


In articol:

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  cotlete de berbecuț. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase cotlete de berbecuț, preparate exact pe gustul vostru.

  

 

Rețetă de Cotlete de berbecuț

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  cotlete de berbecuț, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – o oră

Timp total  – o oră și 20 minute

Porții  – 4 persoane

Ingrediente – Cotlete de berbecuț

Ingrediente pentru cotletele de berbecuț

  • un kilogram de cotlete de berbecuț
  • 30 g usturoi zdrobit+ ghimbir
  • sare
  • o linguriță de praf de curcuma
  • 300 ml apă
  • 200 g iaurt
  • 5 g praf de chili (opțional)
  • 5 g coriandru uscat
  • 5 g semințe de chimen
  • un ardei iute verde tocat mărunt
  • 20 ml zeamă de la o lămâie
  • un praf de colorant alimentar galben (opțional)
  • ulei

Ingrediente pentru salată

  • câteva roșii cherry
  • 2 castraveți potriviți
  • o ceapă mare galbenă
  • puțin ulei
  • 2 cepe verzi
  • sare (după gust)
  • piper negru măcinat (după gust)

Ingrediente pentru servire

  • un sos (după preferințe)

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cotlete de berbecut

Rețetă de Cotlete de berbecuț, gustoasă pentru toți oaspeții

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum se face cea mai bună tobă de casă. Secretul pe care toți bunicii îl știu

Mod de preparare - Cotlete de berbecuț

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, pe care o vom așeza pe aragaz, la foc mic, în care vom adăuga un kilogram de cotlete de berbecuț, apoi 30 de grame de usturoi zdrobit cu ghimbir, o linguriță de sare, o linguriță de praf de curcuma, alături de 300 de mililitri de apă, iar cu ajutorul unei palete de lemn, vom amesteca toate acestea ingrediente, pentru a se așeza cât mai bine pe cotletele noastre de berbecuț. Imediat apoi, mărim nivelul focului și aducem preparatul la punctul de fierbere. Atunci când a ajuns la punctul de fierbere, vom acoperi oala cu un capac și vom mai găti preparatul pentru încă aproximativ 10 minute.

Pasul 2.  După acest interval de timp, înlăturăm capacul de pe oală și continuăm să amestecăm cu paleta de lemn. Cotletele noastre de berbecuț se vor mai găti până când apa din oală va dispărea complet.

Pasul 3.  Acum ne vom ocupa de prepararea sosului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 200 de grame de iaurt, un praf de sare, 5 grame de praf de chili (opțional), 5 grame de coriandru uscat, 5 grame de semințe de chimen, un ardei iute verde tocat mărunt, 20 de mililitri de zeamă de la o lămâie, un praf de colorant alimentar galben, iar toate aceste ingrediente se vor amesteca cu ajutorul unei lingurițe, până când toate se vor omogeniza uniform.

cea mai simpla reteta de cotlete de berbecut

Rețetă de Cotlete de berbecuț, gustoasă pentru toți oaspeții

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Salată cu creveți la grătar și sos Louie. O idee bună pentru masa de Revelion!

Pasul 4.  În bolul în care am preparat sosul nostru delicios, vom adăuga toate cotletele de berbecuț, pe care le vom amesteca cât putem de bine, pentru ca sosul să ajungă pe toată suprafața acestora, apoi lăsăm preparatul la marinat, la temperatura camerei, timp de aproximativ 30 de minute.

Pasul 5.  După acest interval de timp, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga ulei (după preferințe), pe care îl vom împrăștia pe toată suprafața tigăii, cu ajutorul unei spatule. Imediat apoi, vom pune rând pe rând toate cotletele noastre de berbecuț în tigaie. Vom acoperi tigaia cu un capac, iar preparatul se va găti timp de aproximativ 5 minute, pe fiecare parte, la foc mic.

Pasul 6.  În acest timp, ne putem ocupa și de salata noastră fresh, iar pentru aceasta vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom tăia câteva roșii cherry, 2 castraveți potriviți, o ceapă mare galbenă, puțin ulei, dar și 2 cepe verzi. Condimentăm cu sare și piper negru măcinat (după gust), iar salata este gata!

Pasul 7.  Luăm și cotletele de berbecuț din tigaie, le transferăm pe o farfurie, lângă care vom așeza salata noastră gustoasă, dar și un sos (după preferințe), iar rețeta este gata!

Cotletele de berbecuț  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

cea mai buna reteta de cotlete de berecut

Rețetă de Cotlete de berbecuț, gustoasă pentru toți oaspeții

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețeta delicioasă de Paste cu fructe de mare


Abonează-te pe

Citește și:

Cum se face cea mai bună tobă de casă. Secretul pe care toți bunicii îl știu

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere

Care este ingredientul minune care se pune pe cartofii prăjiți. Nu vei mai schimba această rețetă

De ce să se adauge două linguri de smântână în apa în care se fierb sarmalele. Trucul genial care trebuie încercat de gospodine

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Rețeta tradițională de Babka cu ciocolată, asemănătoare cu un cozonac!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri