Rafinament dulce! Descoperă delicioasele eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan


Eclerele cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?


In articol:

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan, preparate exact pe gustul vostru.

  

 

Rețetă de  Eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – o or ă

Porții  – 10 bucăți

Ingrediente – Eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan

Ingrediente pentru ecler

  • o cană de apă
  • o jumătate de cană de unt (la temperatura camerei)
  • un sfert de linguriță de sare
  • o cană de făină
  • 4 ouă mari (la temperatura camerei)

Ingrediente pentru umplutură

Citeste si: Negii sau verucile: tipuri si tratament

Citeste si: Cat a costat prima rochie de mireasa a Ginei Pistol!- radioimpuls.ro

  • 2 căni de smântână lichidă (la temperatura camerei)
  • o jumătate de cană de zahăr granulat
  • o linguriță de esență de vanilie
  • un sfert de linguriță de sare

Ingrediente pentru glazură albă

  • o cană de zahăr pudră
  • un sfert de cană de smântână lichidă (la temperatura camerei)
  • o linguriță de esență de vanilie
  • o jumătate de cană de nuci pecan întregi

De menționat este faptul că această cantitate de

ingrediente este utilizată pentru aproximativ 10 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cea mai simpla reteta de eclere cu glazura de ciocolata alba

Rețetă de Eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan, un produs de patiserie clasic francez

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Kofta kebab, un fel de mâncare din Orientul Mijlociu

Mod de preparare - Eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, este nevoie să preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. În continuare, vom tapeta o tavă de cuptor, cu hârtie de copt.

Pasul 2.  Tot ce trebuie să facem mai departe, după ce vom lua o oală de dimensiuni medii, este să combinați o cană de apă, cu o jumătate de cană de unt (la temperatura camerei) și un sfert de linguriță de sare, la foc mediu. Gătiți până când untul s-a topit și amestecul începe să fiarbă. Abia apoi adăugați o cană de făin ă, pe care o veți amesteca cu o lingură de lemn până când amestecul formează o minge și se desprinde de pe părțile laterale ale oalei.

Pasul 3.  Acum a venit timpul să scoateți oala de pe foc și să o lăsați să se răcească câteva minute. Abia apoi adăugați cele 4 ouă (la temperatura camerei), rând pe rând în amestecul de aluat, bătând bine după fiecare adăugare până când aluatul devine omogen și lucios.

Pasul 4.  Transferați aluatul într-o pungă sau într-o poș și formați eclerele direct în tava de cuptor, cu lungimea de 10 centimetri. Coaceți eclerele timp de 20-25 de minute sau până când sunt aurii și umflate. Ulterior, scoateți eclerele din cuptor și lăsați-le să se răcească pe un grătar.

Citeste si: „La cum arată soțul tău, sigur s-ar uita după altele”. Logodnica lui Culiță Sterp, criticată în mediul online pentru numărul de kilograme- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 29 mai 2023. Sărbătoare importantă pentru credincioși- stirilekanald.ro

cea mai simpla reteta de eclere cu glazura de ciocolata alba

Rețetă de Eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan, un produs de patiserie clasic francez

[Sursa foto: freepik]

Pasul 5.  Între timp, vom avea nevoie de un bol  mare, în care veți bate 2 căni de smântână lichidă (la temperatura camerei), o jumătate de cană de zahăr granulat, o linguriță de esență de vanilie și un sfert de linguriță de sare, până se formează vârfuri tari.

Pasul 6.  Odată ce eclerele s-au răcit, utilizați un cuțit ascuțit pentru a face o mică tăietură în lateralul fiecărui ecler, apoi umpleți o pungă cu amestecul de cremă și introduceți-o în fiecare ecler.

Pasul 7.  Separat, într-un alt bol mic, combinați o cană de zahăr pudră, cu un sfert de cană de smântână lichidă (la temperatura camerei), dar și o linguriță de esență de vanilie. Se amestecă bine până se formează o glazură netedă. Înmuiați partea de sus a fiecărui ecler în glazură și așezați câteva nuci pecan deasupra. Lăsați glazura să se întărească câteva minute înainte de servire, iar rețeta este gata!

Eclerele cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan  sunt gata și se pot servi. Poftă bună!

eclere cu glazura de ciocolata alba si nuci pecan

Rețetă de Eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan, un produs de patiserie clasic francez

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Cremwusti în aluat, nu doar delicioasă, ci și ușor de făcut


Abonează-te pe

Citește și:

Croissante cu salam, cașcaval, salată verde și roșii, o gustare aromată!

Kofta kebab. Tradiții culinare și rețete savuroase pentru a-ți încânta papilele gustative!

OBIECTUL banal din casă de care trebuie să scapi imediat! Atrage ghinionul în viața ta - ego.ro

Cât costă casa din Elveția unde Tina Turner a murit?! A lăsat o avere colosală - wowbiz.ro

Horoscop mâine, 30 mai 2023: Taurii se confruntă cu dezamăgiri în dragoste. Capricornii trebuie să aibă grijă cu banii - radioimpuls.ro

Primele imagini cu Bella Santiago în rochie de miresă: „O să cânt live la biserică” - kanald2.ro

Horoscop chinezesc săptămâna 29 mai – 4 iunie 2023: Concentrează-te pe ceea ce îți dorești! Zodiile care au doar de câștigat - kanald.ro

Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă? - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Tu & El
6 semne clare că el se îndrăgostește de tine
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri