Eclerele cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
In articol:
- Ingrediente – Eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan
- Mod de preparare - Eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o or ă
Porții – 10 bucăți
Ingrediente – Eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan
Ingrediente pentru ecler
- o cană de apă
- o jumătate de cană de unt (la temperatura camerei)
- un sfert de linguriță de sare
- o cană de făină
- 4 ouă mari (la temperatura camerei)
Ingrediente pentru umplutură
Citeste si: Negii sau verucile: tipuri si tratament
Citeste si: Cat a costat prima rochie de mireasa a Ginei Pistol!- radioimpuls.ro
- 2 căni de smântână lichidă (la temperatura camerei)
- o jumătate de cană de zahăr granulat
- o linguriță de esență de vanilie
- un sfert de linguriță de sare
Ingrediente pentru glazură albă
- o cană de zahăr pudră
- un sfert de cană de smântână lichidă (la temperatura camerei)
- o linguriță de esență de vanilie
- o jumătate de cană de nuci pecan întregi
De menționat este faptul că această cantitate de
Rețetă de Eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan, un produs de patiserie clasic francez
Citește și: Rețetă de Kofta kebab, un fel de mâncare din Orientul Mijlociu
Mod de preparare - Eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan
Pasul 1. În primul și-n primul rând, este nevoie să preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. În continuare, vom tapeta o tavă de cuptor, cu hârtie de copt.
Pasul 2. Tot ce trebuie să facem mai departe, după ce vom lua o oală de dimensiuni medii, este să combinați o cană de apă, cu o jumătate de cană de unt (la temperatura camerei) și un sfert de linguriță de sare, la foc mediu. Gătiți până când untul s-a topit și amestecul începe să fiarbă. Abia apoi adăugați o cană de făin ă, pe care o veți amesteca cu o lingură de lemn până când amestecul formează o minge și se desprinde de pe părțile laterale ale oalei.
Pasul 3. Acum a venit timpul să scoateți oala de pe foc și să o lăsați să se răcească câteva minute. Abia apoi adăugați cele 4 ouă (la temperatura camerei), rând pe rând în amestecul de aluat, bătând bine după fiecare adăugare până când aluatul devine omogen și lucios.
Pasul 4. Transferați aluatul într-o pungă sau într-o poș și formați eclerele direct în tava de cuptor, cu lungimea de 10 centimetri. Coaceți eclerele timp de 20-25 de minute sau până când sunt aurii și umflate. Ulterior, scoateți eclerele din cuptor și lăsați-le să se răcească pe un grătar.
Citeste si: Calendar ortodox 29 mai 2023. Sărbătoare importantă pentru credincioși- stirilekanald.ro
Rețetă de Eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan, un produs de patiserie clasic francez
Pasul 5. Între timp, vom avea nevoie de un bol mare, în care veți bate 2 căni de smântână lichidă (la temperatura camerei), o jumătate de cană de zahăr granulat, o linguriță de esență de vanilie și un sfert de linguriță de sare, până se formează vârfuri tari.
Pasul 6. Odată ce eclerele s-au răcit, utilizați un cuțit ascuțit pentru a face o mică tăietură în lateralul fiecărui ecler, apoi umpleți o pungă cu amestecul de cremă și introduceți-o în fiecare ecler.
Pasul 7. Separat, într-un alt bol mic, combinați o cană de zahăr pudră, cu un sfert de cană de smântână lichidă (la temperatura camerei), dar și o linguriță de esență de vanilie. Se amestecă bine până se formează o glazură netedă. Înmuiați partea de sus a fiecărui ecler în glazură și așezați câteva nuci pecan deasupra. Lăsați glazura să se întărească câteva minute înainte de servire, iar rețeta este gata!
Eclerele cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Rețetă de Eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan, un produs de patiserie clasic francez
Citește și: Rețetă de Cremwusti în aluat, nu doar delicioasă, ci și ușor de făcut