Raed Arafat, despre riscul ca România să se întoarcă la starea de urgență


Ce a transmis Secretarul de Stat după ce a explodat numărul de cazuri la ATI și s-au înregistrat din nou peste 2000 de cazuri de infectări.

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit despre riscul ca România să se întoarcă la starea de urgență. Marți, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un nou record de pacienți la ATI și morți din cauza Covid-19.

Secretarul de stat a recunoscut că organizarea alegerilor locale a contribuit la explozia numărului de cazuri noi.

„A fost deschiderea școlilor, campania, alegerile, deschiderea anului universitar. Noi ne-am așteptat la o creștere, dar ea trebuie controlată. Nu o putem controla decât aplicând anumite reguli și restricții pentru o perioadă definită de timp. Nu luăm în calcul închiderea mall-urilor. Nu am stat să vedem de la ce cifră introducem lockdown în București.

Cifrele arată că ne îndreptăm spre un prag foarte periculos. Un prag care o să ne oblige să luăm anumite măsuri. Repet, nimeni nu vrea să ia aceste măsuri. Toate măsurile luate acum sunt menite să reducă impactul și răspândirea virusului, dar, dacă ele nu sunt respectată și situația continuă să se agraveze, nimeni nu poate să promită: Stați liniștiți că nu mai luăm alte măsuri.

"Strategia testărilor va suferi schimbări, mai ales pe schimbarea modului de testare pentru că au început să apară și deja sunt în verificare anumite teste pe antigen rapide. Este clar că vor fi alte abordări. Nu mă ocup eu de treaba asta. (...) Dacă se vor dovedi eficiente, dacă se vor dovedi accesibile vor schimba lucrurile, pentru că rezultatul îl vei putea obține în 15 minute, a declarat Raed Arafat, la Sinteza zilei.

 


Citește și:

Anunțul îngrijorător al medicului Adrian Streinu- Cercel! "Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara"

O recunoști? A ajuns una dintre cele mai frumoase femei din România

Prima țară care a învins în lupta cu pandemia! Toate restricțiile au fost ridicate!

Revine starea de urgență! Anunțul de ultimă oră al premierului, după recordul de infectări

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declarații de ultim moment despre numărul mare de cazuri COVID-19: „Trebuie să ne gândim la...”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Specialistul în implant și tratamente de păr Ensar Duman: "Nu încurajez implantul de păr la femei. Recomand tratamentul cu laser!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri