Prima țară care a învins în lupta cu pandemia! Toate restricțiile au fost ridicate!


Noua Zeelandă este prima țară care a descoperit strategia perfectă în combaterea noului virus! Nu s-au mai înregistrat infectări sau morți.


In articol:

La sfârșitul lunii iunie, Noua Zeelanda a înregistrat doar doua cazuri de oameni infectați cu virusul Covid-19, după o perioadă de 24 de zile în care nu au existat cazuri de infectări.

Strategia Premierului Jacinda Arden pentru combaterea virusului a fost implementată încă din luna februarie. Blocajul național comandat de către acesta a fost foarte riguros și s-a dovedit a fi extrem de eficient.

Arden a studiat în amănunt situația pentru a implementa un plan cât mai eficace. Restricțiile inițiale, apărute pe 2 februarie, îi vizau strict pe cei ce veneau din China și încercau să intre în Noua Zeelandă. 

Apoi, întrucât primul caz de Coronavirus raportat în țară a avut ca origine Iranul, Arden a anulat toate zborurile ce veneau dinspre Iran și aveau ca destinație Noua Zeelandă.

La scurt timp a urmat izolarea tuturor locuitorilor țării și închiderea granițelor aproape în totalitate.

Prim-ministrul Jacinda Arden a declarat că restricțiile implementate de către țara lui au fost ”cele mai stricte din întreaga lume”, lucru pentru care ”nu își va cere scuze”.

S-au izolat din timp și au țintit spre exterminarea virusului.

La sfârșitul lunii martie, Noua Zeelandă s-a confruntat cu o serie de obstacole: răspândirea infecției cu noul Coronavirus și izbucnirea unui număr alarmant de incendii spontane în pădurile țării.

Ca răspuns, Noua Zeelandă a adoptat un nou sistem de alerta, conceput pe 4 niveluri. 

Au început de la nivelul 2, însă până la data de 25 martie au ajuns la cel de-al patrulea. Acest fapt a generat carantinarea tuturor rezidenților țării și mutarea activității tuturor locurilor de muncă în mediul online, cu excepția serviciilor esențiale. 

Până a se ajunge la aceste măsuri, Noua Zeelandă înregistrase nu mai mult de 102 cazuri de infectări și 0 morți, în timp ce Marea Britanie înregistrase deja peste 6500 de cazuri și 330 de morți.

Restricțiile au fost apoi ridicate în luna mai, după care au urmat exact 102 zile în care nu a fost înregistrat niciun caz de infectare. 

Țara a fost însă lovită de un al doilea val de infectări. Orașul Auckland, populat de nu mai puțin de 1,5 milioane de locuitori, a fost declarat focar de infecții în luna august, iar rezidenții au intrat în izolare timp de trei săptămâni și au respectat restricțiile aferente stării de urgență. După primele 12 zile în care nu au fost raportate cazuri de infectare, Premierul Arden a anunțat ridicarea restricțiilor.

Orașul-focar se întoarce de miercuri la nivelul 1 de alerta, alături de restul țării. Localnicii au primit felicitări chiar din partea primului-ministru Arden pentru cooperarea lor în combaterea virusului, prin respectarea exemplara a regulilor stricte implementate.

 

Sursa: Independent, BBC


Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Sănătăţii, apel la părinţi în plină pandemie de COVID-19

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Revine starea de urgență! Anunțul de ultimă oră al premierului, după recordul de infectări

Purtarea măștii de protectie devine obligatorie în Galați!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cum a venit soția lui Alexandru Arșinel la căpătâiul marelui actor
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri