Raed Arafat, declarație acidă pentru elevii care nu respectă regulile: „Ieși afară!”


Raed Arafat a lansat un comentariu extrem de acid la adresa elevilor care nu vor să respecte regulile de protecție împotriva noului coronavirus, odată cu începerea școlilor.


In articol:

Raed Arafat a lansat un avertisment la adresa elevilor care trăiesc în familii vehemente și dezinformate, care nu cred în existența noului coronavirus. Potrivit secretarului de stat, acești copii nu vor respecta regulile impuse de autorități, iar situația poate evolua neplăcut, motiv pentru care este importantă penalizarea acestora.

Citeste si: Raed Arafat, despre posibilitatea ca școlile să înceapă de la 1 octombrie: „Există anumite puncte de vedere și clar vor fi analizate”

„Regulile se respectă prin educație, prin recunoașterea riscului. Faptul că recunoaștem că există un risc și știm care sunt regulile ne ajută să ducem riscurile la minim. Asta înseamnă începerea școlii și nu numai a școlii, dar și a activităților de lucru, pentru că sunt multe lucruri care încep acum.

Raed Arafat
Raed Arafat, declarații despre începerea școlilor în contextul pandemiei.[Sursa foto: Hepta]

Copilul va înțelege regulile dacă i le explicăm. Mai greu va fi cu cei care au stat într-un anturaj care nu recunoșteau existența virusului. La fel se va comporta în școală dacă părinții sunt negaționiști.

Profesorii poate sunt cei mai în măsură să știe cum se comportă elevii în școală. Clar că sunt unii care nu vor respecta, dar revine rolul școlii să explice și să impună regulile. Dacă școala impune ferm regulile atunci copilul înțelege că trebuie să le respecte. Copilul trebuie să vadă exemplul la școală și acasă,” a explicat Raed Arafat la Digi24.

Citeste si: Ministrul Educației, despre cum se vor desfășura cursurile: „Am solicitat deblocarea posturilor”

Marea problemă este dezinformarea

Potrivit șefului DSU( Departamentul pentru Situații de Urgență), Raed Arafat, „Unele canale au promovat că nu e bună masca, deci e clar că acest lucru face mai greu.

Elevii au internet și văd aceste postări. E clar că la început va fi greu. Nu vrei să porți mască? Ieși afară! Va conta foarte mult ce a auzit copilul de la anturajul lui.

Copilul ar putea să fie vector de transmitere în familie. El este, totuși, scutit de manifestarea gravă a acestei boli. Poate că la universitate va fi mai ușor. Sunt de exemplu două exemple la Facultatea de Medicină: cursurile și pratică.

Medicina nu o poți face online. Sunt meserii pe care nu poți să le înveți online. La un moment dat trebuie găsită o modalitate. E o provocare acest lucru. 

Noi încă suntem în fața unei boli, dar știm totuși puțin. Orice boală o descoperi pe parcursul unor mai multor luni și ani și să apuci să corelezi informații despre boală”.

Citeste si: Raed Arafat, despre epidemia de coronavirus: „Nici măcar nu am văzut ce e mai rău!”


Abonează-te pe

Citește și:

Se schimbă legea! Noile reglementări sunt valabile pentru TOȚI șoferii

ȘOC! Andreea Mantea și fiul ei au fost BĂTUȚI! Detalii îngrozitoare

Ironia sorții: liderul bisericii care a declarat că noul coronavirus este provocat de căsătoriile gay s-a îmbolnăvit de COVID

Este sau nu obligatorie școala, începând cu 14 septembrie? Raluca Turcan: „Școala NU este facultativă!”

Virgil Musta despre redeschiderea școlilor: „NU există zero riscuri!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CELEBRITATE: Cine a fost Marilyn Monroe. Data nașterii, căsătorii, moarte

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri