Raed Arafat, avertisment dur: „E posibil să ajungem să alegem între pacienți, ca în Italia”


Raed Arafat, avertisment despre numărul de infectați

Ce a transmis Raed Arafat, după ce numărul de infectați cu noul coronavirus a ajuns la aproape 3000 de persoane depistate pozitiv cu Covid-19.


In articol:

După ce miercuri a fost înregistrat un nou record de infectări cu noul coronavirus, iar 2958 de persoane au fost testate pozitiv în ultimele 24 de ore, România se află într-o adevărată criză medicală.

Secretarul de Stat Raed Arafat avertizează asupra creșterii numărului de infectare cu noul coronavirus și susține că se poate ajunge în situația în care medicii să aleagă ce pacienți să fie

tratați la Terapie Intensivă, așa cum s-a întâmplat în primăvară în țări precum Italia, Spania, Franța ori Marea Britanie.

„În momentul în care secţiile de terapie intensivă devin total aglomerate, mai ales dacă se agravează unii şi nu ai loc pentru ei imediat, este posibil să ajungi să alegi între pacienţi, aşa cum au păţit colegii noştri din Italia şi din alte ţări. Din păcate, acolo unde impactul a fost major, medicii au ajuns să facă acest triaj.

Din păcate, acest lucru s-a întâmplat, se poate întâmpla, eu sper să nu ajungem acolo”, a afirmat Raed Arafat, marţi seară, într-o emisiune la B1 Tv, citat de News.ro.

Arafat a mai amintit că, în urmă cu două luni, a mai făcut referire la acest aspect, iar afirmaţia sa a avut "un impact destul de dur”.

În plus, Raed Arafat a subliniat încă o dată importanța purtării măștii de protecție de toată lumea, arătând că aceasta poate liminta nu doar răspândirea Covid-19, ci și pe cea a virusului care provoacă gripa sezonieră.

„Trebuie să încercăm cu toţii, pentru că aici nu poate numai unu, sau doi, sau trei să poarte mască şi ceilalţi, în jurul lor, nu. Trebuie nu numai majoritatea, trebuie cu toţii să facem acest lucru dacă vrem, într-adevăr, să limităm şi SARS-COV-2, dar şi virusul gripal sezonier care poate să fie mult redus, impactul lui, dacă se poartă mască”, a mai spus Arafat.

Virgil Musta avertizează: ”Terapia Intensivă este plină! Suntem la pragul dintre viață și moarte”

Medicul Virgil Musta de la Timișoara a făcut câteva declarații îngrijorătoare, după ce numărul de paturi de la Terapie Intensivă a devenit neîncăpător pentru pacienții care vin din întreaga țară.

Medicul Virgil Musta
Medicul Virgil Musta despre cazurile de coronavirus în România[Sursa foto: Facebook]

Accentuez de fiecare dată, important e să nu ne îmbolnăvim.

Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea că peste o zi – două, să fii bolnav, să ai nevoie de internare și să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă și nu va putea beneficia de tratament.

Sunt câteva medicamente pe care le poți auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esențiale nu le poți da la domiciliu.

Terapia Intensivă este plină. Dacă cumva există o persoană care face formă severă și se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratat.

Suntem la pragul între viață și moarte și trebuie să înțelegem acest lucru și să fim foarte responsabili", a declarat doctorul Virgil Musta, potrivit unui mesaj publicat de Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara.


Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat, despre riscul ca România să se întoarcă la starea de urgență

A MURIT singur în casă! Oana Lis este devastată!

Anunțul îngrijorător al medicului Adrian Streinu- Cercel! "Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara"

Raed Arafat anunță noi restricții anti-Covid-19. Ce localități ar putea intra din nou în carantină

Raed Arafat interzice pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva: „Sper ca populația să înțeleagă”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Carantină prelungită pentru trei localități din Județul Ilfov!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri