Raed Arafat anunță noi restricții anti-Covid-19. Ce localități ar putea intra din nou în carantină


Raed Arafat anunță noi restricții anti-Covid-19. Ce localități ar putea intra din nou în carantină

Iată ce se întâmplă în România, după ce a crescut numărul de cazuri de coronavirus. Ce localități ar putea intra din nou în carantină.


In articol:

Secretarul de Stat Raed Arafat a anunțat noi restricții anti-Covid. Mai multe localități ar putea intra din nou în carantină, după ce în ultimele 14 zile a avut loc o creștere exponențială a numărului de infectați cu noul coronavirus.

Raed Arafat a anunțat că toate comitetele județene și cel municipal din Capitală se vor întruni de urgență pentru a analiza situația fiecărui județ în parte și pentru a lu măasurile necesare.

Ce localități intră în carantină

Printre măsurile care urmează să fie analizate este și carantinarea localităților care depășesc 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

„Măsurile vor fi analizate în mod deosebit, dar nu ne limităm la acele măsuri: purtarea măştilor în spaţii închise, dar şi deschise, în mod deosebit în spaţiile publice unde există aglomeraţie şi este nevoie de portul măştii, carantinarea localităţilor care depăşesc 3 la mie în ultimele 14 zile şi, bineînţeles, luând în considerare dacă aici există focare sau nu, dacă este răspândire comunitară, atunci luarea în considerare a

carantinării acestor localităţi, interzicerea evenimentelor precum nunţi, botezuri în zonele în care sunt cu incidenţa mai mare de 1,5 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, închiderea sau sistarea activităţii restaurantelor în interior în zonele în care depăşesc incidenţa de 1,5. De altfel, astea sunt decizii care au fost luate de Comitetul Naţional şi au fost luate şi prin hotărâre de guvern şi solicităm tuturor comitetelor judeţene şi comitetului municipiului Bucureşti să implementeze aceste măsuri acolo unde regula o impune", a declarat Arafat.

El a arătat că este în analiză suspendarea activităţii operatorilor care au abateri.

„Este în analiză şi posibilitatea implementării în curând a măsurii de închidere a activităţii sau mai bine zis a suspendării activităţii agenţilor care nu respectă reglementările, cel puţin timp de 30 de zile de la momentul constatării abaterii. În zonele în care avem incidenţa de 1,5 la mia de locuitori recomandarea este ca toţi agenţii economici, inclusiv instituţiile publice şi private, să ia în considerare munca de la domiciliu, la distanţă şi acolo unde nu se poate, decalarea programului.

Acest lucru trebuie să devină o obligaţie la toate instituţiile din zonele care sunt afectate şi au incidenţa de 1,5 sau mai mare de 1,5 la mia de locuitori în ultimele 14 zile", a mai spus Arafat în cadrul unei conferințe de presă.


Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat interzice pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva: „Sper ca populația să înțeleagă”

Se anunță o despărțire ȘOC în showbiz! ”Ne certăm în fiecare zi!”

Prima țară care a învins în lupta cu pandemia! Toate restricțiile au fost ridicate!

Ministrul Sănătăţii, apel la părinţi în plină pandemie de COVID-19

Revine starea de urgență! Anunțul de ultimă oră al premierului, după recordul de infectări

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: Cifra destinului influențează viața unei persoane. Cum obții bunăstarea prin intermediul numerologiei

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri