Medicul Virgil Musta, anunțul care dă fiori: „Nu vom trece cu bine această situație”


Medicul Virgil Musta

Ce a dezvăluit specialistul Virgil Musta despre situația dificilă în care se află România, după ce s-a trecut de 2000 de infectați cu noul coronavirus.


In articol:

La scurt timp după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în România au fost înregistrate 2158 de cazuri noi de infectări cu noul coronavirus, șeful secției de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, Virgil Musta, a făcut anunțul care le dă fiori reci românilor.

Cunoscutul medic a dezvăluit că situația este una îngrijorătoare, iar secțiile sunt deja pline de pacienți.

„Este o cifra îngrijorătoare! De fapt, cifrele din ultimul timp sunt îngrijorătoare, pentru că suntem în continuare în faza ascendentă a pandemiei. Arată că este foarte probabil să ne confruntăm cu al doilea val al pandemiei, care începe la un nivel crescut al infectaților.

Suntem într-o perioadă a fazei comunitare a epidemiei. Asta înseamnă că nu atât focarele produc cazurile, ci contactul cu persoanele din jurul nostru pe care nu le știm sau, chiar dacă știm că sunt contaminate, neglijăm în a ne feri.

Numărul de cazuri va crește tot mai mult, dacă nu vom fi fiecare responsabil de sănătatea noastră, dacă nu vom fi mai atenți cu măsurile de distanțare socială, purtarea măștii și igiena tegumentelor”, atrage atenția Virgil Musta.

Spitalele sunt deja pline

În plus, acesta crede că este momentul ca fiecare persoană să fie considerată pozitivă, pentru o grijă sporită.

„Cred că e momentul în care, cu fiecare persoană cu care ne întâlnim, să fie considerată pozitivă.

Și bineințeles, să evităm zonele aglomerate, activitățile unde se adună oameni, pentru că altfel nu vom trece cu bine această situație.

În sensul că nu vom mai avea unde să internăm pacienții și pacienții nu vor mai beneficia de asistență medicală calificată. Vor rămâne acasă pentru că nu mai avem unde să îi cazăm, să îi tratăm și vor urma un tratament pe care și-l pot asuma la domiciliu.

Spitalele deja sunt pline, Terapiile Intensive nu mai au loc și cazurile sunt tot mai multe”, a concluzionat medicul Virgil Musta.


Abonează-te pe

Citește și:

Profesorul Alexandru Rafila: „Discutăm foarte clar de un al doilea val al pandemiei”

Monica Tatoiu, anunț tulburător despre moarte! Care este ultima ei dorință 😔

Baruri și restaurante închise, după ce a crescut numărul de îmbolnăviri cu coronavirus

Top 5 alimente care ţin virusurile la distanţă. Merg consumate în orice anotimp şi ajută enorm în pandemia de coronavirus

S-a modificat legea carantinei! Klaus Iohannis a aprobat noul decret

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce este frappe-ul. Învățați să preparați frappe-uri, care păstrează gustul cafelei, dar în același timp vă și răcoresc
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri