S-a modificat legea carantinei! Klaus Iohannis a aprobat noul decret


Președintele României

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul care prevede modificarea celei mai importante legi, în contextul epidemiologic actual: legea carantinei.


In articol:

Potrivit Agerpres, Președintele României, Klaus Iohannis a promulgat modificarea legii nr.136/2020 care vizează carantina. Decretul a fost inițiat de Robert Cazanciuc (senator PSD), Daniel Fenechiu (senator PNL), Cseke Attila (senator UDMR) și George Dircă (senator USR).

Citeste si: Care este procedura de adopție în România. Cum devii eligibil și ce documente ai nevoie ca să înfiezi un copil

Cea mai nouă modificare adusă legii carantinei relevă faptul că persoanele care se consideră nedreptățite de condițiile oricărui act administrativ emis individual pot face recurs în instanță, în termen de cel mult 24 de ore de la comunicarea deciziei luată de Direcția de Sănătate Publică (DSP), pentru a obține anularea actului.

Iată măsurile care se vor prelungi până la finalul anului

În cursul serii de joi, 24 august 2020, Guvernul a emis o nouă ordonanță valabilă până la 31 decembrie 2020, potrivit căreia toate persoanele pot avea parte de

servicii medicale, costurile fiind suportate de FNUASS (fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate). Mai mult decât atât, vor fi mărite fondurile instituțiilor medicale care au ca principală responsabilitate monitorizarea pacienților vindecați de noul coronavirus.

Citeste si: Legea împotriva violenței a fost promulgată de președintele României, Klaus Iohannis. Care sunt pedepsele?

De asemenea, în regim de urgență pot fi acordate servicii medicale la domiciliu, iar Fondul Național de Asigurări Sociale de Sănătate va acorda, în continuare, indemnizațiile ce țin de concediile medicale, valabile pentru persoanele spitalizate, aflate în izolare sau în carantină.

Citeste si: Se schimbă legea de la 1 ianuarie! Iată ce obligații noi vor avea românii, pentru a nu risca amenzi colosale


Abonează-te pe

Citește și:

Ce pensie are Nina Iliescu? Soţia fostului preşedinte primește, lunar, o sumă...decentă!

Rona Hartner a RUPT TĂCEREA! De ce DIVORȚEAZĂ de soțul francez

Bani mai mulți pentru profesori, din cauza coronavirusului

Ce salariu are Carmen Iohannis? Soţia lui Klaus Iohannis câştigă foarte puţin pe lângă preşedinte

Cum arăta Carmen Iohannis în tinerețe? Soția președintelui era de o frumusețe răpitoare!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Cu ce se ia vopseaua de păr de pe piele

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri