Ce salariu are Carmen Iohannis? Soţia lui Klaus Iohannis câştigă foarte puţin pe lângă preşedinte


Ce salariu are Carmen Iohannis? Soţia lui Klaus Iohannis câştigă foarte puţin pe lângă preşedinte

Carmen Iohannis, soția lui Klaus Iohannis, are un salariu extrem de mic în comparație cu cel al președintelui țării. Prima Doamnă este de meserie profesoară și predă la un liceu din Sibiu.


In articol:

Salariul pe care îl încasează președintele țării nu este un secret pentru nimeni. Puțină lume știe însă cât câștigă soția lui Klaus Iohannis, Carmen. Banii pe care aceasta îi primește în fiecare lună nu se compară cu salariul soțului său. 

Carmen Iohannis, salariu net inferior soțului său

Președintele țării, Klaus Iohannis, are un salariu anual de 179.734 de lei. La un calcul simplu, asta înseamnă că în fiecare lună, președintele primește aproximativ 15.000 de lei. Conform declarației de avere, Klaus Iohannis deține două apartamente și trei case. În plus, are un cont deschis în 1999, în care are suma de 190.000 de lei. 

Nu la fel de bine câștigă Carmen Iohannis. Soția președintelui este profesoară la Colegiul ”Gh. Lazăr”, din Sibiu și are un salariu lunar de 3.620 de lei. Într-un an, Carmen Iohannis câștigă peste 40.000 de lei, mai exact suma de 43.450 de lei, adică de aproape 5 ori mai puțin decât președintele țării. 

Pe lângă salariile lunare, soții Iohannis obțin bani și din închirierea a două apartamente.

În fiecare lună câștigă aproximativ 3.000 de lei din fiecare chirie. La finalul anului, președintele și soția sa își măresc veniturile din cele două chirii cu peste 70.000 de lei. 

În plus, Carmen Iohannis a moștenit anul acesta un apartament în Sibiu. Acesta are o suprafață de 67 de metri pătrați. Președintele țării a primit și din drepturi de autor, de la editura ”Curtea Veche”, suma de 1.275

de lei, pentru cele 3 volume scrise de el: ”Pas cu pas”, ”Primul pas” şi ”EU.RO- Un dialog deschis despre Europa”. 

Klaus Iohannis și soția sa sunt căsătoriți de 30 de ani

Președintele țării a cunoscut-o pe actuala lui soție în timpul unei excursii. ”Prima dată mi-a plăcut de o fată când am fost în clasa a 4-a. Adevărata mea dragoste a venit mult mai târziu, este soţia mea, Carmen. Ne-am cunoscut într-o excursie, într-o vacanţă cu prietenii de liceu”, a povestit Klaus Iohannis în urmă cu ceva timp.

A durat aproape 7 ani până când cei doi au început să aibă o relație de iubire. Klaus Iohannis era profesor la o școală de lângă Sibiu, în timp ce Carmen Iohannis locuia chiar în Sibiu. Actualul președinte făcea naveta pe bicicletă, pentru a-și putea petrece timpul cu iubita sa. 

S-au căsătorit în 1989, adică acum mai bine de 30 de ani, dar formează în continuare un cuplu solid. Soții Iohannis nu au putut avea copii, dar acest lucru nu i-a împiedicat să aibă o căsnicie frumoasă. ”Dumnezeu nu ne-a dat. Nu a fost să fie. Asta e. Nu poţi să le ai pe toate în viaţă. Ne-am împăcat cu ideea, dar nu mi-a fost uşor. Înfiatul nu a fost o variantă pe care am considerat că trebuie să o luăm în considerare”, declara Klaus Iohannis pe vremea în care era primarul Sibiului. 

Președintele a împlinit anul acesta, pe 13 iunie, vârsta de 61 de ani, în timp ce soția sa va face 60 de ani pe 2 noiembrie. 


Abonează-te pe

Citește și:

Care este ingredientul pe care să îl adaugi la clătite pentru a nu se mai lipi de tigaie

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Calendar ortodox 16 august 2022. "O, fericiților, sfinților, și bunilor biruitori mucenici Brâncoveni!"

Ce fotografie a postat Anamaria Prodan pe rețelele de socializare. Internauții au rămas șocați

Ce se întâmplă dacă pui castraveți murați la soare. Trucul pe care îl folosesc cele mai pricepute gospodine

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Ce se întâmplă dacă pui un dop de plută în frigider. Rezultatul este uimitor
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri