Raed Arafat, avertisment despre noua tulpină de coronavirus! De ce este periculoasă pentru copii


Ce se întâmplă cu noua tulpină de coronavirus, potrivit lui Raed Arafat. Anunțul de ultimă oră al șefului DSU.


In articol:

Oamenii au început să intre tot mai mult în panică, din cauza noii tulăini de coronavirus, care se extinde mult mai repede. Marea Britanie este în carantină, iar Raed Arafat, șeful DSU, a explicat de ce această tulpină este mai periculoasă pentru copii, decât pentru adulți.

Mai mult, șeful DSU a menționat, încă o dată, faptul că românii trebuie să fie extrem de atenți zilele acestea și să nu renunțe la respectarea măsurilor impuse de autorități, în context epidemiologic.

„Datele acestea abia acum încep să vină, trebuie analizat acest aspect și dacă într-adevăr așa este vedem care vor fi măsurile de limitare a răspândirii. Numai faptul că este mai contagioasă, deci are contagiozitate mai mare și probabil că afectează copiii, o să vedem care vor fi datele care o să ajungă la noi, normal că aceste măsuri trebuie să fie respectate mai strict”, a spus Raed Arafat, conform DIGI24.

Citeste si: Marcel Vela a făcut anunțul: „Planul de dezvoltare..."

„De altfel, OMS a spus că este controlabilă această tulpină, prin măsurile cu care am controlat până acum și tulpina care acum este predominantă. Adică mască, distanțare fizică, măsurile de igienă. Nu trebuie alte măsuri suplimentare. Dacă respectăm aceste măsuri, putem controla și răspândirea cestei tulpini” a mai completat șeful DSU.

Raed Arafat, despre noua tulpină de COVID-19

Raed Arafat vorbește despre noua tulpină de COVID-19 apărută în Marea Britanie. Conform declarațiilor șefului DSU, simptomele nu sunt diferite, însă poate avea o contagiozitate cu 70% mai mare.

Citeste si: COVID-19 Israel: Se închid granițele din cauza noii tulpini a coronavirusului

„Tulpina are o contagiozitate mai mare, nu înseamnă că crește șansă că cei care se îmbolnăvesc să aibă o formă mai gravă prin noua tulpină, ea duce la simptomele de agravare pe care le are și cea predominantă, dar

faptul că se răspândește mult mai reprede, e cu 70 la sută mai agresivă, normal că poate să crească brusc numărul celor infectați. Ăsta e motivul pentru care preventiv s-au luat mai multe restricții în celelalte țări, în așteptarea unei analize mai clare. Franța a luat decizia de a închide transporturile aviaticeși feroviare până ce, în 48 de ore, să se ajungă la o analiză mai amplă. Noi am luat decizia pe 14 zile, sunt țări care au luat pe 10 zile”, a declarat Arafat.


Abonează-te pe

Citește și:

Ședință de urgență UE, după ce a fost depistat noul tip de coronavirus

Avertisment șocant pentru toți românii: ”Închideți gazele și lumina!”. Ce se va întâmpla

România interzice zborurile din Regatul Unit?! Declarația lui Raed Arafat

Ministrul Educației, anunț important despre școala online!

Situație fără precedent în Sinaia! S-a cerut sprijinul Armatei

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Un mire și o mireasă nu și-au servit invitații de la nuntă cu absolut nimic! Motivul de necrezut pentru care au recurs la acest gest
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri