COVID-19 Italia: Noi restricții de sărbători


Noi măsuri restrictive s-au impus in Italia din cauza pandemiei de coronavirus. Iată cum vor fi afectați românii care locuiesc în peninsulă.


In articol:

Guvernul de la Roma a anunțat vineri noi măsuri restrictive din cauza pandemiei. Italia este una dintre cele mai afectate țări din cauza COVID-19.

Noi restricții din cauza COVID-19

Giuseppe Conte a semnat un nou decret  prin care le permite cetățenilor să călătorească la rude și la prieteni „la o singură casă situată în aceeași regiune”, chiar și în timpul sărbătorilor. 

Toate deplasările vor fi permise între 5 și 22 decembrie. În datele de 28, 29, 30 și 4 ianuarie se vor impune zilele portocalii, adică se prelungește interdicția de circulație.

Citeste si: COVID-19 Italia: Se interzice participarea la slujba de Crăciun

Guvernul din Italia a luat această decizie  după ce experții au concluzionat că țara se află încă în pericol din cauza pandemiei de coronavirus.

covid 19 italia pandemie
Italia anunță noi restricții în preajma Crăciunului[Sursa foto: PixaBay]

Premierul a anunțat că restricțiile vor fi valabile între 24-27 decembrie și 31 decembrie-3 ianuarie, dar și 5 și 6 ianuarie.

Măsurile au fost luate  deoarece „în rândul experţilor noştri există îngrijorări puternice cu privire la riscul creşterii curbei infecţiei în perioada Crăciunului”, conform declarațiilor lui Giuseppe Conte.

Citeste si: Bani mai mulți pentru profesori, din cauza coronavirusului

"Zona roșie" reprezintă carantinarea tuturor în propriile case, excepție făcând deplasările la locul de muncă, spital.

covid italia
noi măsuri drastice se vor lua în Italia din cauza pandemiei de coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

În "zona portocalie" oamenii pot circula în orașele de reședință, se pot deschide magazinele cu excepția barurilor și a restaurantelor, în perioada 28-30 decembrie dar și 4 ianuarie.

 „De la 21 decembrie 2020 până la 6 ianuarie 2021, orice deplasare în interiorul și în afara teritoriilor diferitelor regiuni sau provincii autonome este interzisă”, conform noului Decret Lege din Italia.

Cei care locuiesc în orașe mici pot circula la 30 de kilometri față de locul de reședință, excepție făcând capitalele de provincie, conform declarațiilor premierului italian. În zilele de izolare se pot primi maximum doi vizitator, excepție făcând copiii sub 14 ani.

De asemena, premierul a promis un pachet salarial de 645 milioane de euro pentru proprietarii barurilor și restaurantelor afectați de COVID-19.


Abonează-te pe

Citește și:

O localitate din România, a treia oară în carantină

Scandal monstru! Sebastian Dobrincu, de la PRO TV, și-a înșelat iubita cu o cântăreață celebră!

Klaus Iohannis, despre strategia de vaccinare: "Vom intra imediat după Crăciun..."

Marcel Ciolacu către Klaus Iohannis: „Vă scriu cu indignarea..."

Klaus Iohannis, avertisment fără precedent: "E foarte clar un lucru..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Iulia Vântur și Salman Khan lansează un nou proiect împreună! Ce anunț a făcut frumoasa prezentatoare TV: „O poveste de dragoste vine”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri