O localitate din România, a treia oară în carantină


Comuna Berceni din Județul Ilfov rămâne în carantină din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.


In articol:

Rata de infectare in Comuna Berceni a ajuns la 7,66 la mia de locuitori, de aceea cetățenii acestei localități vor rămâne în continuare în carantină.

Comuna Berceni, pentru a treia oară în carantină

În Comuna Berceni carantina s-a prelungit cu șapte zile din cauza pandemiei de coronavirus. Pericol de prelungire a carantinei există și în alte localități din Județul Ilfov, precum Popești-Leordeni, Otopeni, Bragadiru și Chiajna. 

Citeste si: Demisii în Guvernul României. Ce decizii a luat premierul interimar, Nicolae Ciucă

În Chiajna, rata de infectare la mia de locuitori a ajuns la 8,83, astfel că DSP va face o propunere de prelungire a carantinei către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

localitate in carantina
Comuna Berceni intră pentru a treia oară în carantină din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Constanța se află de asemenea în carantină, aceasta fiind prelungită cu 14 zile, chiar dacă incidența este în scădere. După București și Ilfov, Constanța se află pe locul trei la numărul de infectări.

Klaus Iohannis, după numărul record de infectări

"Am înregistrat astăzi, din păcate, o nouă cifră record de infectări cu virusul Sars-Cov-2 și un număr semnificativ de decese provocate de Covid-19 la nivel național.

Pandemia este încă departe de a se fi încheiat. Eliminarea treptată a multor restricții și reluarea activităților, concomitent cu apropierea sezonului rece, favorabil îndeosebi virozelor respiratorii și a gripei, creează un context sensibil. Toate acestea generează îngrijorare și necesită atenție sporită din partea tuturor. 

Citeste si: Mihai Craiu, medic pediatru, despre cum pot fi protejați copiii împotriva virusurilor: "Sunt studii în desfășurare..."

Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze o dublă epidemie, de gripă și de Covid-19. Este fundamental să menținem în perioada următoare o atitudine prudentă și responsabilă. Să nu uităm că aceleași măsuri, masca, distanțarea, igiena mâinilor, care ne feresc de COVID-19, ne pot feri și de virusul gripal și de alte viroze. Ele devin cu atât mai importante în săptămânile și lunile care urmează.

localitate in carantina judetul ilfov
Comuna din Berceni rămâne în carantină[Sursa foto: PixaBay]

La începutul acestei săptămâni, au reînceput școlile. În cea mai mare parte, cu prezenta fizică a copiilor în clase. Nu peste tot, însă, unitățile de învățământ au beneficiat de resursele necesare pentru ca procesul educațional să se poată derula în bune condiții.", a declarat Președintele României.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Marcel Ciolacu către Klaus Iohannis: „Vă scriu cu indignarea..."

Scandal monstru! Sebastian Dobrincu, de la PRO TV, și-a înșelat iubita cu o cântăreață celebră!

Klaus Iohannis, avertisment fără precedent: "E foarte clar un lucru..."

COVID-19 Austria: Se închid granițele, toată lumea stă în carantină

COVID-19 Polonia: Se intră în lockdown până pe 17 ianuarie

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe grâul pentru COLIVĂ

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri