COVID-19 Austria: Se închid granițele, toată lumea stă în carantină


Românii care merg în Austria trebuie să stea în carantină timp de 10 zile, la domiciliu sau într-o locație corespunzătoare.


In articol:

Austria își închide granițele din cauza pandemiei de coronavirus. De asemenea, românii care vor călători în această țară, trebuie să stea în carantină.

Austria își închide granițele

Românii care merg în Austria trebuie să prezinte un test PCR sau antigen negativ, în caz contrar, vor trebui să stea în carantină timp de 10 zile.

Citeste si: COVID-19 România: Ce comună iese din carantină și în ce oraș se prelungesc restricțiile

Toate măsurile vor intra în vigoare începând de sâmbătă, conform ministrului Sebastian Kurz. 

austria covid 19 carantina granite inchise
Austria își închide granițele din pricina pandemiei de coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile austriece au adoptat noi măsuri privind condiţiile de intrare în Republica Austria în contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19.

Acestea vor intra în vigoare începând cu data de 19.12.2020 şi, conform informaţiilor disponibile la acest moment, se vor aplica pe o perioadă nedeterminată. Astfel, persoanele care călătoresc în Republica Austria, inclusiv din România, vor fi plasate în carantină imediat după intrarea pe teritoriul austriac, pentru o perioadă de 10 zile, la domiciliu sau într-o locaţie adecvată, ale cărei costuri trebuie suportate din bugetul personal. Măsura plasării în carantină poate fi suspendată în urma prezentării rezultatului negativ al unui test pentru infecţia cu SARS-CoV-2 (de tip PCR sau antigen), efectuat nu mai devreme de a 5-a zi de la intrarea în Republica Austria, cheltuielile fiind suportate
de către persoanele în cauză”, a precizat ministerul.

Citeste si: Lockdown total Lituania, până la 31 ianuarie 2021! Ce restricții a anunțat noul Guvern

De asemenea, toate persoanele care vor intra în Austria trebuie să prezinte o declarație de carantină sau o dovadă care să ateste domiciliul sau o cazare propice, în caz contrar, autoritățile vor interzice intrarea în țară.

Toți cei care călătoresc din Republica Austria persoanele care călătoresc din Australia, Finlanda, Irlanda, Islanda, Japonia, Noua Zeelandă, Norvegia, Republica Coreea, Uruguay şi Vatican sunt scutiți de aceste reguli, doar dacă prezintă o dovadă a faptului că locuiesc în acele zone.

austria granite inchise covid 19
noi restricții împotriva COVID-19 se vor impune în Austria[Sursa foto: PixaBay]

Cetățenii care fac parte din anumite categorii profesionale vor trebui să prezinte un test PCR sau antigen redactat în limba germană sau engleză, care să iasă negativ, cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară.

În lipsa testului negativ, personalul diplomatic şi angajaţii organizaţiilor internaţionale, personalul sosit în misiune umanitară, persoanele care sosesc din motive profesionale, însoţitori ai celor care călătoresc din motive medicale, cei care sosesc pentru a răspunde unei îndatoriri juridice sau administrative obligatorii, precum prezentarea la citaţii în procese juridice vor trebui să stea în carantină până vor avea un test PCR negativ.

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Medicii din România, despre vaccinul anti-COVID-19: „A scăzut în ultima perioadă..."

O mai recunoști?? Cântăreața e de nerecunoscut din cauza unei boli incurabile

Ce se va întâmpla cu românii care refuză vaccinul anti-Covid-19! Anunț de ultimă oră

Cine va fi primul român care va primi vaccinul anti-Covid-19. Dr. Valeriu Gheorghiță, ultimele informații

Klaus Iohannis, ședință de urgență la Cotroceni!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
De ce se pune zahăr în șampon, înainte să speli părul
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri