Ce se va întâmpla cu românii care refuză vaccinul anti-Covid-19! Anunț de ultimă oră


Medicul Valeriu Gheorghiță a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă ce se va întâmpla cu românii care refuză vaccinul anti-Covid-19.


In articol:

Pe data de 27 decembrie începe campania de vaccinare anti-Covid-19 în România. Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul acestei campanii, a vorbit despre ce se va întâmpla cu românii care refuză vaccinul anti-Covid-19.

Fiecare persoană imunizată la Covid va primi o adeverinţă de vaccinare, spune Valeriu Gheorghiţă în timpul unei întâlniri cu jurnaliştii.

Citeste si: Klaus Iohannis, ședință de urgență la Cotroceni!

„Va fi un document medico-legal care va conţine data vaccinării, tipul vaccinului, seria şi lotul. Adeverinţa de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română şi engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieşire din spital”, explică Gheorghiţă.

În plus, medicul Valeriu Gheorghiță a ținut să precizeze faptul că, în acest moment, nu se pune problema ca persoanele nevaccinate să fie supuse unor condiționări sau restricții.

Vaccinul anti-Covid-19 este gratuit

De asemenea, vaccinarea este gratuită, iar românii vor avea posibilitatea de a alege dacă se vaccineasză sau nu anti-Covid-19.

Citeste si: Nelu Tătaru, informații importante despre campania de vaccinare anti-Covid-19: „Nu împiedică infectarea”

„Avem o strategie națională de vaccinare împotriva COVID-19 în care sunt prevăzute trei etape importante de derulare a activităților de vaccinare. Prima etapă este cea adresată personalului medical, atât din sistemul public cât și din sistemul privat, și respectiv personalul din domeniu social- asistență socială și centrele de rezidență pentru bătrâni.

Medicul Valeriu Gheorghiță
Medicul Valeriu Gheorghiță despre camoania de vaccinare[Sursa foto: Facebook]

Etapa a doua este cea care adresează populația la risc. Vorbim de vârstnici peste 65 de ani, respectiv persoane cu boli cronice. În această etapă sunt incluse persoanele care deservesc activitățile cheie din infrastructura statului.

Ultima etapă este adresată populației generale”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță, vineri, la Antena 3.

Medicul Valeriu Ghorghiță a infirmat informațiile conform cărora vaccinul ar fi diferit în România față de celelalte țări europene.

„Este o informație cât se poate de neadevărată (că vaccinul din România ar fi diferit- n.red.). Din pricina acestui fapt trebuie să înțelegem că România face parte dintr-un demers european”.


Abonează-te pe

Citește și:

Emmanuel Macron, testat pozitiv pentru COVID-19! Ce mesaj i-a transmis Klaus Iohannis

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Cetățenii vaccinați anti-COVID-19 vor primi adeverință! Ce va conține aceasta

Medicul Mihai Craiu, avertisment! Medicamentul care poate produce moartea, dar pe care medicii îl recomandă des

Beatrice Mahler, explicații importante: De ce nu se infectează cu coronavirus toți membrii unei familii, dacă unul este bolnav

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Nicoleta Dragne, însărcinată pentru a doua oară
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri