Beatrice Mahler, explicații importante: De ce nu se infectează cu coronavirus toți membrii unei familii, dacă unul este bolnav


Ce spune Beatrice Mahler despre o situație ciudată, când membrii unei familii care locuiesc în aceeaşi casă se îmbolnăvesc de coronavirus, mai puțin unul.


In articol:

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, a vorbit despre situațiile în care nu se infectează toți membrii unei familii, în cazul în care unul dintre ei este pozitiv. Specialistul confirmă astfel de situaţii, rare ce-i drept, şi explică cum este posibilă o astfel de situaţie.

Potrivit medicului, principalul motiv este sistemul imunitar foarte rezistent, dar există şi persoane care neutralizează virusul imediat ce a intrat în corp, potrivit ziare.com.

Citeste si: Când a fost fabricat prima dată vaccinul anti-COVID-19?! Abia acum s-a aflat

„Sunt două situaţii care pot fi luate în discuţie. Prima este cea în care imunitatea celorlalţi membri ai familiei este foarte bună şi să reuşească să distrugă coronavirusul în momentul în care acesta intra în corp.

Sunt studii efectuate în acest moment care precizează că la anumite persoane, macrofagele (o subcategorie a globulelor sângelui, cu rol important în sistemul imunitar- n.r.) au capacitatea de a capta virusul SARS-CoV-2 care ajunge în plămâni şi să-l neutralizeze.

Citeste si: Carmen Harra, predicții sumbre pentru 2021! Ce se va întâmpla cu România: „Gândurile de rău care ne copleșesc...”

Însă nu ştim care este tipul de persoane şi ce structură genetică au acestea care permite acest tip de răspuns extrem de eficient", a explicat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală.

Covid-19 se poate lua de oriunde și oricum

De asemenea, specialistul a atras atenția că virusul Sars-Cov-2 se poate lua oricum și de oriunde, de aceea este obligatoriu să fim extrem de atenți, să purtăm mască și să păstrăm distanța față de alte persoane.

Din fericire, există și persoane mai norocoase care stau în casă cu bolnavi de Covid-19 și care nu se contaminează, a mai subliniat medicul, spunând că reacţia la virus ţine de ADN-ul fiecăruia dintre noi.

În plus, prevenția este cea mai importantă în această perioadă.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cât de eficient este vaccinul anti-Covid-19 de la Moderna!

Colinde de Crăciun: Cele mai frumoase cântece de sărbători

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

O nouă tulpină a virusului COVID-19 face ravagii în Marea Britanie. Cât de periculoasă este

Medicul Mihai Craiu, despre închiderea școlilor: „Copiii mici transmit de două ori mai puțin SARS-CoV-2”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 6 decembrie. O zodie are nevoie de o schimbare majoră
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri