Cetățenii vaccinați anti-COVID-19 vor primi adeverință! Ce va conține aceasta


Cei care se vor vaccina împotriva COVID-19 vor primi o adeverință care să ateste că le-a fost administrat serul.


In articol:

Dr. Valeriu Gheorghiță a vorbit despre etapele pe care cetățenii trebuie să le parcurgă după ce le-a fost adiministrat vaccinul anti-COVID-19. Acesta spune că toată lumea va primi o adeverință pe care va fi specificat faptul că imunizarea a avut loc.

Ce va conține adeverința de vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat că adeverința de vaccinare va fi primită în format fizic sau electronic, în limba română sau engleză, dar nu va înlocui pașaportul epidemiologic.

Această adeverință perimite celui vaccinat să raporteze posibilele reacții adverse în alt loc decât cel în care a fost imunizat.

Citeste si: Raed Arafat, despre sărbători: "Acest lucru nu putea avea loc..."

”Va fi un document medico-legal care va conţine data vaccinării, tipul vaccinului, seria şi lotul. Adeverinţa de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română şi engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieşire din spital”, a declarat Dr. Valeriu Gheorghiță.

vaccin covid 19 adeverinta
Dr. Valeriu Gheorghiță vorbește despre etapele pe care cetățenii trebuie să le parcurgă după ce s-au vaccinat împotriva COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, Dr. Valeriu Gheorghiță a menționt că persoanele care nu vor dori să se vaccineze împotriva COVID-19 nu vor avea mai multe restricții decât ceilalți.

Pentru toată lumea vor exista aceleași măsuri de prevenție.

Citeste si: Carantină prelungită în județul Ilfov. Care sunt localitățile vizate

Deși Klaus Iohannis a declarat că toate persoanele ar trebui vaccinate până în vară, acesta menționează că acest lucru nu este obligatoriu. Campania de vaccinare va începe în data de 27 decembrie, iar primele persoane care vor beneficia de serul împotriva COVID-19 vor fi cadrele medicale din 10 spitale COVID.

covid vaccin adeverinta
persoanele imunizate vor primi o adeverință care să ateste că le-a fost administrat vaccinul[Sursa foto: PixaBay]

„Situaţia epidemiologică de la nivelul tuturor statelor europene se degradeaază rapid, iar populaţia e expusă unui risc major de infectare cu SARS-CoV-2. În acest context, ne punem cu toţii mari speranţe în dezvoltarea cât mai curând posibil a unui vaccin anti COVID, sigur şi eficient, iar eforturile la nivel internaţional confirmă dorinţa tuturor de a avea acest vaccin. România e parte a colaborării pentru furnizarea de vaccinla nivel european”, a declarat Klaus Iohannis.

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Medicul Mihai Craiu, avertisment! Medicamentul care poate produce moartea, dar pe care medicii îl recomandă des

Detalii șocante! Ce au descoperit medicii pe corpul lui Alexandru Arșinel

Raed Arafat face anunțul: ”O spun în premieră."

Dr. Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea anti-COVID-19: "Toate echipamentele sunt..."

Beatrice Mahler, explicații importante: De ce nu se infectează cu coronavirus toți membrii unei familii, dacă unul este bolnav

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Ce sumă de bani plătește Carla’s dreams într-un an pentru machiajul pe care îl are
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri