Dr. Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea anti-COVID-19: "Toate echipamentele sunt..."


Col. dr. Valeriu Gheorghiță face anunțul mult așteptat! Campania de vaccinare anti-COVID-19 poate începe pe 27 decembrie.


In articol:

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19 a declarat că România este pregătită să înceapă campania de vaccinare în data de 27 decembrie.

Dr. Valeriu Gheorghiță, despre campania de vaccinare

Dr. Valeriu Gheorghiță a făcut declarații cu privire la momentul în care se poate începe campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Citeste si: Dr. Valeriu Gheorghiță, despre campania de vaccinare: „Vom comunica..."

"În momentul de față, Institutul Cantacuzino este echipat corespunzător  pentru a primi vaccinul. În momentul ăsta se pregătesc celelalte șase centre de stocare. Încă de mâine (joi- n.r.) pornesc congelatoarele la minus 80 de grade pentru fiecare centru regional de stocare. Toate echipamentele sunt achiziționate(...)

Capacitatea de stocare este de un milion și jumătate de doze la Cantacuzino și încă 200.000 de doze la centrele regionale", a declarat dr. Valeriu Gheorghiță.

valeriu gheorghita despre campanie de vaccinare
Dr. Valeriu Gheorghiță a declarat că se poate începe campania de vaccinare în data de 27 decembrie[Sursa foto: Facebook Valeriu Gheorghiță]

Conform declarațiilor dr. Valeriu Gheorghiță, primele persoane care vor benefica de vaccinul anti-COVID-19 sunt din grupurile sanitare ale primelor 10 spitale COVID-19.

Campania de vaccinare ar trebui să dureze între șase și șapte luni pentru ca populația să atingă un grad de imunizare de 60-70%, a mai spus doctorul.

Citeste si: Raed Arafat, despre cât de sigur este vaccinul anti-Covid-19: „Eu mă vaccinez”

De asemenea, dr. Valeriu Gheorghiță a specificat faptul că 95% din doctorii aflați în spitalele COVID-19, doresc să se vaccineze împotriva temutului virus, iar 50% dintre asistenții medicali sunt de aceeași părere.

dr valeriu gheorghita campanie vaccinare anti-covid-19
Dr. Valeriu Gheorghiță este președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19[Sursa foto: Facebook Valeriu Gheorghiță]

Dr. Valeriu Gheorghiță este de părere că această etapă prin care va trece România va fi una istorică, indiferent dacă demersurile vor da rezultate sau nu.

„Avem o estimare legată de compania Pfizer. Din momentul în care va primi autorizarea, vorbim de o tranșă inițială de până în 10.000 de doze de vaccin, ceea ce înseamnă aproape 5.000 de persoane care pot fi vaccinate, dar aceasta este o tranșă simbolică care va fi distribuită în aceeași zi în toate cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene, însă din ianuarie vor fi livrate celelalte doze. Practic, pentru ianuarie ar trebui să primim circa 600.000 de doze, care ajung pentru 300.000 de persoane, ulterior această cantitate crește de la o lună la alta”, a mai spus dr. Valeriu Gheorghiță la un moment dat.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Beatrice Mahler, explicații importante: De ce nu se infectează cu coronavirus toți membrii unei familii, dacă unul este bolnav

Romică Țociu, anunț ȘOC după 27 de ani de căsnicie: ”Au fost trei luni îngrozitoare...”

Cât de eficient este vaccinul anti-Covid-19 de la Moderna!

Specialist în microbiologie, anunț despre vaccinul anti-Covid-19: „Vă recomand cu tărie să vă abțineți...”

Premierul interimar Nicolae Ciucă, despre perioada sărbătorilor: "Aş face o recomandare..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Fashion

Ce culoare se asortează cu gri. Ce trebuie să eviți atunci când porți gri

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri