Situație fără precedent în Sinaia! S-a cerut sprijinul Armatei


Măsurile de prevenție împotriva COVID-19 au fost cu greu respectate în acest weekend. Zeci de turiști au luat cu asalt pârtiile.


In articol:

Pârtiile de ski din Sinaia au fost pline de turiști în acest weekend așa că Primarul a fost nevoit să ceară ajutorul Armatei pentru ca totul să fie sub control.

Situație fără precedent în Sinaia

Pentru a evita răspândirea virusului SARS-Cov-2 în acest weekend, din cauza a zeci de oameni care au luat cu asalt pârtiile, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al orașului Sinaia a recurs la restricții suplimentare. 

Citeste si: COVID-19 Grecia: românii care intră în țară, obligați să stea în carantină

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a cerut sprijinul Ministerului Apărării pentru a pune în aplicare noile măsuri restrictive: „pentru a dirija oamenii pe pârtiile de schi și pentru a-i face să respecte regulile stabilite”.

covid 19 restrictii sinaia
restricțiile împotriva COVID-19 trebuie respectate în continuare, dat fiind faptul că pericolul nu a trecut[Sursa foto: PixaBay]

 „Am cerut pentru prima dată sprijinul Armatei, mai precis sprijinul Batalionului de Vânători de Munte.

Sperăm să îl avem de săptămâna viitoare, acest lucru este o noutate. Acest lucru a fost necesar pentru a dirija oamenii pe pârtiile de schi și pentru a-i face să respecte regulile stabilite”, a precizat primarul orașului Sinaia pentru Libertatea. Avem nevoie de Vânătorii de Munte, pentru că ei sunt specializați, știu să schieze. Jandarmeria voia să ne dea oameni, dar nouă ne trebuie oameni care să urce pe munte”, a declarat Vlad Oprea.

Citeste si: COVID-19 Austria: Se închid granițele, toată lumea stă în carantină

Aproximativ 10.000 de turiști s-au aflat în acest weekend pe pârtiile din Sinaia. Din această cauză, Vlad Oprea i-a îndemnat pe cetățeni să respecte regulile impuse, altfel vor fi nevoiți să închidă pârtiile.

sinaia restrictii
mulți turiști au luat cu asalt pârtiile din Sinaia în acest weekend[Sursa foto: PixaBay]

„Mai avem o noutate. Biletele se procură și online, ca să evităm aglomerațiile.

Văd că lumea intră pe online, sunt din ce în ce mai mulți. Și am mai transmis că dacă lumea nu respectă regulile, dacă nu poartă măști, o să închidem pârtiile”, a mai spus Primarul orașului Sinaia.

Măsurile restrictive împotriva COVID-19 sunt în continuare valabile iar amenzile rămân în continuare valide pentru cei care nu respectă regulile impuse.

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cine nu va fi vaccinat anti-COVID-19. “Pentru persoanele care au..."

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

COVID-19 Italia: Noi restricții de sărbători

O localitate din România, a treia oară în carantină

Klaus Iohannis, despre strategia de vaccinare: "Vom intra imediat după Crăciun..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Ce se întâmplă dacă pui un dop de plută în frigider. Rezultatul este uimitor
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri