Ședință de urgență UE, după ce a fost depistat noul tip de coronavirus


O nouă mutație face ca virusul SARS-CoV-2 să fie cu până la 70% mai contagios. Statele membre UE au luate măsuri suplimentare.


In articol:

Din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în Regatul Unit, statele membre UE impun tot mai multe strestricții de călătorie și închiderea granițelor.

O nouă mutație face COVID-19 mult mai contagios

Cabinetul preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, a convocat o ședință de urgență pentru că reprezentanții ''statelor membre au făcut schimb de informaţii despre măsurile pe care intenţionează să le adopte în orele următoare'', ca de pildă, interzicerea zborurilor din Regatul Unit.

Citeste si: COVID-19 Polonia: Se intră în lockdown până pe 17 ianuarie

Noua tulpină de COVID-19 nu se arată mai letală, conform specialiștilor, însă este mult mai contagioasă. Conform declarațiilor lui Patrick Vallance, consilierul științific al guvernului britanic, aceasta și-a făcut apariția la începutul lunii septembrie în Londra sau Kent, provocând o creștere a numărului de spitalizării în Marea Britanie.

noul tip de coronavirus sedinta de urgenta UE
numărul cazurilor de COVID-19 a crescut alarmant în Regatul Unit[Sursa foto: PixaBay]

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor nu exclude ca noua tulpină de COVID-19 să circule deja în afara Marii Britanii și de aceea a cerut statelor membre UE să ia măsurile necesare stopării răspândirii virusului.

OMS declară că aceeași mutație a fost descoperită în Italia, Olanda, Danemarca și Australia.

State UE care impun restricții

Franța

Conform declarațiilor guvernului francez, toate deplasările de persoane, ''inclusiv cele legate de transporturile de mărfuri, pe care rutieră, aeriană, maritimă sau feroviară, provenite din Regatul Unit'', se suspendă din cauza noii tulpini a COVID-19. Aceste restricții vor fi valabile doar 48 de ore, momentan. 

Belgia

Belgia suspendă toată zborurile și trenurile care vin din Marea Britanie. Premierul Belgiei a declarat că aceste restricții vor fi valabile cel puțin 24 de ore, ca "măsură de precauție", pentru a se vedea apoi dacă mai sunt necesare alte reguli.

Italia

Ministrul de Externe a declarat pe o rețea de socializare că guvernul urma să semneze un ordin pentru a se interzice zborurile din Marea Britanie. Un prin caz cu noua tulpină de COVID-19 a fost confirmat în Italia.

Citeste si: COVID-19 Olanda: țara se va închide timp de 5 săptămâni

Irlanda

Executivul a anunțat că cel puțin 48 de ore, zborurile din Marea Britanie vor fi anulate și "în interesul sănătății publice, oamenilor din Britania, indiferent de naționalitate, nu ar trebui să călătorească în Irlanda, nici pe calea aerului, nici pe cea marină".

noul tip de covid 19
statele membre UE impun noi restricții de călătorie și închid granițele din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Germania

Ministrul transporturilor a anunțat că după miezul nopții, avioanele care vin din Marea Britanie nu au voie să mai aterizeze în țară. Noua tulpină de COVID-19 nu a fost descoperită și în Germania, conform declarațiilor ministrului sănătății.

Austria

Potrivit presei locale, aici urmau să se interzică zborurile din Marea Britanie.

Bulgaria

Până pe 31 ianuarie în Bulgaria se interzic zborurile în și dinspre Marea Britanie, spre deosebire de alte state.

Olanda

Guvernul a suspendat toată zborurile din Marea Britanie până la 1 ianuarie, din cauza noii tulpini a virusului SARS-CoV-2. Ministerul sănătății "recomandă ca orice introducere a acestei variante a virusului provenind din Marea Britanie să fie limitată pe cât posibil prin limitarea şi/ sau controlul circulaţiei pasagerilor provenind din Marea Britanie". 

Israel

Oricine călătorește din Marea Britanie trebuie să stea în carantină două săptămâni într-un hotel din Orientul Mijlociu.

Spania

Ministrul de Externe dorește o decizie coordonată la nivelul Uniuniii Europene în ceea ce privește această problemă.

 


Abonează-te pe

Citește și:

România interzice zborurile din Regatul Unit?! Declarația lui Raed Arafat

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Situație fără precedent în Sinaia! S-a cerut sprijinul Armatei

Cine nu va fi vaccinat anti-COVID-19. “Pentru persoanele care au..."

COVID-19 Italia: Noi restricții de sărbători

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Ce se întâmplă dacă pui un dop de plută în frigider. Rezultatul este uimitor
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri