Pui in crusta de sare! Reteta incredibila pentru pranz!


Aceasta reteta este delicioasa si se prepara usor. Urmeaza cu atentie instructiunile.

 

Ingrediente
1 pui mare, 2 lamai, 2 oua, 1 pahar vin alb, 7 catei usturoi, ulei de masline, o lingurita piper negru boabe, cateva fire cimbru, 2 kg de sare mare.
Mod de preparare
Intr-un castron mare se pune sarea si se amesteca bine cu ouale, un pahar cu vin alb, zeama de la o lamaie si piperul. Separat, se piseaza cateii de usturoi impreuna cu cimbrul, se adauga ulei de masline si se amesteca totul bine. Cu aceasta marinata se unge bine puiul pe exterior si in interior, unde se mai pune o lamaie intreaga taiata in doua. Se rup apoi 3-4 bucati de folie de aluminiu lungi de 120-140 cm. Se indoaie fiecare folie in doua, rezultand astfel 3-4 bucati de 60-70 de cm. Pe masa se asaza foliile una langa alta, astfel incat marginile foliilor invecinate sa se suprapuna pe o suprafata de 6-7 cm. Pe plansa rezultata, in mijloc, se pune sarea, in mijlocul careia se face o adancitura, in care se pune puiul. Se imbraca in sare in totalitate. Datorita ingredientelor puse in sare, aceasta se va lipi de pui. Dupa ce se termina de imbracat puiul, se strange bine folia in jurul lui, formand in partea de sus un tugui. Puiul astfel pregatit se pune intr-o tava si se da la cuptorul incins. Se lasa la cuptor 2 ore, apoi se scoate si se mai lasa nedesfacut 20 de minute. Dupa aceea, se desface folia de aluminiu si lovind usor cu o lingura sarea, se sparge si se indeparteaza de pe pui. Se scoate din pui lamaia, apoi se portioneaza si se serveste cald.
Sursa

Ingrediente

1 pui mare, 2 lamai, 2 oua, 1 pahar vin alb, 7 catei usturoi, ulei de masline, o lingurita piper negru boabe, cateva fire cimbru, 2 kg de sare mare.

Mod de preparare

Intr-un castron mare se pune sarea si se amesteca bine cu ouale, un pahar cu vin alb, zeama de la o lamaie si piperul. Separat, se piseaza cateii de usturoi impreuna cu cimbrul, se adauga ulei de masline si se amesteca totul bine. Cu aceasta marinata se unge bine puiul pe exterior si in interior, unde se mai pune o lamaie intreaga taiata in doua. Se rup apoi 3-4 bucati de folie de aluminiu lungi de 120-140 cm. Se indoaie fiecare folie in doua, rezultand astfel 3-4 bucati de 60-70 de cm. Pe masa se asaza foliile una langa alta, astfel incat marginile foliilor invecinate sa se suprapuna pe o suprafata de 6-7 cm. Pe plansa rezultata, in mijloc, se pune sarea, in mijlocul careia se face o adancitura, in care se pune puiul. Se imbraca in sare in totalitate. Datorita ingredientelor puse in sare, aceasta se va lipi de pui. Dupa ce se termina de imbracat puiul, se strange bine folia in jurul lui, formand in partea de sus un tugui. Puiul astfel pregatit se pune intr-o tava si se da la cuptorul incins. Se lasa la cuptor 2 ore, apoi se scoate si se mai lasa nedesfacut 20 de minute. Dupa aceea, se desface folia de aluminiu si lovind usor cu o lingura sarea, se sparge si se indeparteaza de pe pui. Se scoate din pui lamaia, apoi se portioneaza si se serveste cald.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Pink, mult iubita solistă, infectată cu noul coronavirus. Critici dure la adresa autorităților: „Un eșec al Guvernului...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri