Aceasta reteta este delicioasa si se prepara usor. Urmeaza cu atentie instructiunile.
Ingrediente
1 pui mare, 2 lamai, 2 oua, 1 pahar vin alb, 7 catei usturoi, ulei de masline, o lingurita piper negru boabe, cateva fire cimbru, 2 kg de sare mare.
Mod de preparare
Intr-un castron mare se pune sarea si se amesteca bine cu ouale, un pahar cu vin alb, zeama de la o lamaie si piperul.
Separat, se piseaza cateii de usturoi impreuna cu cimbrul, se adauga ulei de masline si se amesteca totul bine. Cu aceasta marinata se unge bine puiul pe exterior si in interior, unde se mai pune o lamaie intreaga taiata in doua. Se rup apoi 3-4 bucati de folie de aluminiu lungi de 120-140 cm. Se indoaie fiecare folie in doua, rezultand astfel 3-4 bucati de 60-70 de cm. Pe masa se asaza foliile una langa alta, astfel incat marginile foliilor invecinate sa se suprapuna pe o suprafata de 6-7 cm.
Pe plansa rezultata, in mijloc, se pune sarea, in mijlocul careia se face o adancitura, in care se pune puiul. Se imbraca in sare in totalitate. Datorita ingredientelor puse in sare, aceasta se va lipi de pui. Dupa ce se termina de imbracat puiul, se strange bine folia in jurul lui, formand in partea de sus un tugui. Puiul astfel pregatit se pune intr-o tava si se da la cuptorul incins.
Se lasa la cuptor 2 ore, apoi se scoate si se mai lasa nedesfacut 20 de minute. Dupa aceea, se desface folia de aluminiu si lovind usor cu o lingura sarea, se sparge si se indeparteaza de pe pui. Se scoate din pui lamaia, apoi se portioneaza si se serveste cald.
Sursa
Ingrediente
1 pui mare, 2 lamai, 2 oua, 1 pahar vin alb, 7 catei usturoi, ulei de masline, o lingurita piper negru boabe, cateva fire cimbru, 2 kg de sare mare.
Mod de preparare
Intr-un castron mare se pune sarea si se amesteca bine cu ouale, un pahar cu vin alb, zeama de la o lamaie si piperul. Separat, se piseaza cateii de usturoi impreuna cu cimbrul, se adauga ulei de masline si se amesteca totul bine. Cu aceasta marinata se unge bine puiul pe exterior si in interior, unde se mai pune o lamaie intreaga taiata in doua.
Se rup apoi 3-4 bucati de folie de aluminiu lungi de 120-140 cm. Se indoaie fiecare folie in doua, rezultand astfel 3-4 bucati de 60-70 de cm. Pe masa se asaza foliile una langa alta, astfel incat marginile foliilor invecinate sa se suprapuna pe o suprafata de 6-7 cm. Pe plansa rezultata, in mijloc, se pune sarea, in mijlocul careia se face o adancitura, in care se pune puiul. Se imbraca in sare in totalitate.
Datorita ingredientelor puse in sare, aceasta se va lipi de pui. Dupa ce se termina de imbracat puiul, se strange bine folia in jurul lui, formand in partea de sus un tugui. Puiul astfel pregatit se pune intr-o tava si se da la cuptorul incins. Se lasa la cuptor 2 ore, apoi se scoate si se mai lasa nedesfacut 20 de minute. Dupa aceea, se desface folia de aluminiu si lovind usor cu o lingura sarea, se sparge si se indeparteaza de pe pui.
Se scoate din pui lamaia, apoi se portioneaza si se serveste cald.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Surpriză de proporții pentru fetele din “Casa iubirii”! Un nou concurent își face apariția în emisiune! Aflați ce reacții va stârni noul băiat, dar și cum va fi primit de tinere, marți, 11 februarie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro
Citește și: Ea e Anastasiia, tânăra ucisă de soț în Sectorul 1. Avea 27 de ani și era dansatoare. După crimă, bărbatul s-a aruncat în fața metroului- stirilekanald.ro