Profiterol cu inghetata si glazura de ciocolata si espresso! Incearca reteta asta de vara!


Vrei sa incerci o reteta racoritoare de prajitura de vara? Aceasta este alegerea potrivita.

 

Ingrediente
50g unt, taiat in cubulete
60g faina
2 oua mari batute
inghetata
Pentru sosul de ciocolata
200g ciocolata neagra
2 lingurite de espresso
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Topeste untul in 150ml de apa intr-o tigaie pana cand incepe sa fiarba, apoi ia de pe foc. Adauga faina si bate cu un mixer electric pana cand obtii o coca moale. Adauga ouale, linfura cu lingura, batand de fiecare data. Vei obtine un amestec lucios. Pune linguri de amestec la distanta de 5 centimetri intr-o tava de copt unsa cu unt sau ulei.
Coace timp de 15 minute sau pana cand cojile de profiterol sunt aurii. Scoate din cutor si cresteaza baza fiecarei gogosele cu o furculita. Redu temperatura la 160 de grade si coace pentru inca 5 minute. Scoate de la cuptor.
Dupa ce s-au racit complet, umple fiecare profiterol cu inghetata, apoi muta-le in frigider pana cand esti gata sa le folosesti.
Pentru sos, topeste ciocolata neagra cu 175ml de apa si cafeaua si adauga peste profiterol.
sursa

Ingrediente

50g unt, taiat in cubulete
60g faina
2 oua mari batute
inghetata

Pentru sosul de ciocolata

200g ciocolata neagra
2 lingurite de espresso

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Topeste untul in 150ml de apa intr-o tigaie pana cand incepe sa fiarba, apoi ia de pe foc. Adauga faina si bate cu un mixer electric pana cand obtii o coca moale. Adauga ouale, linfura cu lingura, batand de fiecare data. Vei obtine un amestec lucios. Pune linguri de amestec la distanta de 5 centimetri intr-o tava de copt unsa cu unt sau ulei.

Coace timp de 15 minute sau pana cand cojile de profiterol sunt aurii. Scoate din cutor si cresteaza baza fiecarei gogosele cu o furculita. Redu temperatura la 160 de grade si coace pentru inca 5 minute. Scoate de la cuptor.

Dupa ce s-au racit complet, umple fiecare profiterol cu inghetata, apoi muta-le in frigider pana cand esti gata sa le folosesti.

Pentru sos, topeste ciocolata neagra cu 175ml de apa si cafeaua si adauga peste profiterol.

sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Bogdan Mocanu se întoarce în casa Puterea Dragostei!? Avem declaraţii exclusive! "M-am certat cu Andra..."

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri