Prepara un cozonac impletit cu cacao! Uite ce usoara este reteta!

Prepara un cozonac impletit cu cacao! Uite ce usoara este reteta!
Prepara un cozonac impletit cu cacao! Uite ce usoara este reteta!

Un cozonac super pufos si delicios! Iata care este reteta!

 

Ingrediente:
1 kg faina
600 ml lapte
200 gr zahar
4 galbenusuri
50 gr drojdie proaspata
50 gr unt
1 lingurita sare
esenta rom
coaja de lamaie si portocala
pentru umplutura:
4 linguri cacao
4 linguri zahar
pentru uns:
1 galbenus
3 linguri lapte
Mod de preparare:
Punem faina si sarea intr-un vas. dizolvam zaharul si drojdia in laptele caldut si le lasam sa dospeasca.
Adaugam peste faina si amestecam. Punem galbenusurile si incepem sa framantam cu mana. Adaugam treptat untul topit.
Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei, framantam usor si formam sase bile de aluat.
Intindem in forma de dreptunghi bilele de aluat.
Amestecam cacao cu zaharul si o presaram pe intreaga suprafata a dreptunghiului  de aluat.
Rulam fiecare dreptunghi de aluat strans, ca pe o rulada.
Impletim cele trei rulouri si le prindem la capete.
Asezam  cozonacii in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la dospit cam jumatate de ora.
Batem galbenusul si laptele si ungem cu el cozonacii.
Dam la cuptor pentru aproximativ o ora.
Ungem cu sirop din apa cu zahar. Lasam sa se raceasca apoi taiem felii.
Sursa: caietulcuretete.com

Ingrediente:

1 kg faina
600 ml lapte
200 gr zahar
4 galbenusuri
50 gr drojdie proaspata
50 gr unt
1 lingurita sare
esenta rom
coaja de lamaie si portocala

pentru umplutura:

4 linguri cacao
4 linguri zahar

pentru uns:

1 galbenus
3 linguri lapte

Mod

de preparare:

Punem faina si sarea intr-un vas. dizolvam zaharul si drojdia in laptele caldut si le lasam sa dospeasca. Adaugam peste faina si amestecam. Punem galbenusurile si incepem sa framantam cu mana. Adaugam treptat untul topit.Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei, framantam usor si formam sase bile de aluat.

Intindem in forma de dreptunghi bilele de aluat.


Amestecam cacao cu zaharul si o presaram pe intreaga suprafata a dreptunghiului  de aluat. 

Rulam fiecare dreptunghi de aluat strans, ca pe o rulada.

Impletim cele trei rulouri si le prindem la capete. 

Asezam  cozonacii in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la dospit cam jumatate de ora.

Batem galbenusul si laptele si ungem cu el cozonacii.

Dam la cuptor pentru aproximativ o ora.

Ungem cu sirop din apa cu zahar. Lasam sa se raceasca apoi taiem felii.

Sursa: caietulcuretete.com

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mama Ronei Hartner, devastată de durere, chiar dacă au trecut doi ani de când artista s-a stins din viață. Sora Ronei face declarații dureroase: “Rămâne nereparată.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Moldo face o MĂRTURISIRE INCENDIARĂ în faţa prezentatoarei TV, dezvăluind totul despre Ahmed și Veronica. Secretul lor a ieșit la iveală sub privirile tuturor, iar reacţiile din platou sunt DE NECREZUT. Andreea Mantea: "Care este scuza?" 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Sâmbătă, de la ora 14:45, la ”ROventura”, călătorie de neuitat pe plaiuri vrâncene

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies