Prepara o reteta vegetariana delicioasa: vinete picante la tigaie!

Prepara o reteta vegetariana delicioasa: vinete picante la tigaie!

Renunta la carne si incearca o reteta delicioasa de vinete la tigaie cu sos se soia si otet.

 

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 25 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 2
Calorii per portie: 298
Ingrediente
3 linguri de ulei vegetal
2 vinete mai mici, taiate in cuburi mari
1 ceapa mare, taiata pestisori
2 catei de usturoi, maruntiti
1 ardei rosu iute, maruntit
un pachet mic de frunze coriandru
Pentru sos
2 linguri de sos de soia
2 linguri de otet chinezesc din vin negru sau rosu
1 lingura de zahar brun
1 lingura de faina de porumb, dizolvate in doua linguri de apa
Mod
de preparare
1. Intr-un vas mic amesteca imreuna ingredientele pentru sos. Incalzeste o tigaie mare si pune o lingura de ulei. Asezoneaza vinetele si prajeste pe toate partile pana cand se inmoaie. S-ar putea sa ai nevoie de inca o lingura de ulei in timpul gatirii. Totul dureaza 15 minute. Pune deoparte.
2. Pune uleiul ramas intr-un wok. Adauga ceapa si usturoiul si prajeste timp de 4 minute la caldura mica, pana cand ceapa de moale si usturoiul auriu. Adauga vinetele si sosul. Amesteca impreuna, micsoreaza caldura, acopera si lasa la gatit timp de 2 minute. Ia capacul si mai prajeste inca un minut la foc rapid. Seveste cu ardei rosu si coriandru.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 25 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 2
Calorii per portie:

298

Ingrediente

3 linguri de ulei vegetal
2 vinete mai mici, taiate in cuburi mari
1 ceapa mare, taiata pestisori
2 catei de usturoi, maruntiti
1 ardei rosu iute, maruntit
un pachet mic de frunze coriandru

Pentru sos

2 linguri de sos de soia
2 linguri de otet chinezesc din vin negru sau rosu
1 lingura de zahar brun
1 lingura de faina de porumb, dizolvate in doua linguri de apa

Mod de preparare

1. Intr-un vas mic amesteca imreuna ingredientele pentru sos. Incalzeste o tigaie mare si pune o lingura de ulei. Asezoneaza vinetele si prajeste pe toate partile pana cand se inmoaie. S-ar putea sa ai nevoie de inca o lingura de ulei in timpul gatirii. Totul dureaza 15 minute. Pune deoparte.

2. Pune uleiul ramas intr-un wok. Adauga ceapa si usturoiul si prajeste timp de 4 minute la caldura mica, pana cand ceapa de moale si usturoiul auriu. Adauga vinetele si sosul. Amesteca impreuna, micsoreaza caldura, acopera si lasa la gatit timp de 2 minute. Ia capacul si mai prajeste inca un minut la foc rapid. Seveste cu ardei rosu si coriandru.

Sursa: bbcgoodfood.com

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Irina Columbeanu, apariție alături de mama ei, într-un avion privat. Cât costă geanta pe care o purta

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Ce a apărut în locul in care Mălina Guler și-a dat ultima suflare. Ipoteze șocante circulă pe internet: „Ar fi căzut 15-20 de persoane din acel bloc… au mai murit 3”

Edi, primele declarații după ce a fost eliminat din „Casa Iubirii”! CE A PUTUT să spună fostul concurent despre Moldo și Dorobanțu abia după ce a plecat acasă: „O să rămân în relații bune cu amândoi probabil. Nu am rămas certat cu nimeni”

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

EXCLUSIV INTERVIU Alina Sorescu, pregătită să o ia de la zero în 2026! Artista ne-a dezvăluit unde își va petrece sărbătorile!

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul