Pregateste invartite cu nuca dupa reteta lui Adi Hadean!

Pregateste invartite cu nuca dupa reteta lui Adi Hadean!
Pregateste invartite cu nuca dupa reteta lui Adi Hadean!

O invartita cu nuca si un pahar cu lapte cald e modul perfect de a incheia o zi obisnuita.

 

Pentru aluat aveti nevoie de: 150ml lapte, 50g smantana acra, 1 lingurita coaja de lamaie, 1 lingurita extract de vanilie, 3 oua, 50g zahar, 1 lingurita drojdie uscata, 500g faina alba, 1/4 lingurita sare, 70g unt topit. În plus, veti mai avea nevoie de 1 ou pentru uns.
Amestecati ouale cu zaharul si mixati pana devin spumoase. Adaugati laptele, smantana, coaja de lamaie, vanilia si drojdia, apoi faina si sarea si incepeti sa framantati.
Pe masura ce framantati, adaugati untul topit si continuati sa framantati 5-10 minute cel putin, pana cand obtineti un aluat omogen, elastic. Acoperiti bolul cu folie alimentara si lasati sa creasca pentru 2 ore in frigider (prefer dospitul la rece, se obtine un aluat mai usor de lucrat si care creste mult mai frumos in timpul coptului, dar daca nu aveti timp, lasati bolul la temperatura camerei pentru 40-50 minute).
Pentru umplutura aveti nevoie de: 150g nuca macinata, 2 linguri cacao, 4 linguri zahar brun (sau alb), 1 ou, 1 lingura rom brun, 1 praf sare, 20g unt topit.
Amestecati toate ingredientele intr-un bol pana la omogenizare.
Pentru a da forma invartitelor, puneti aluatul pe masa de lucru usor infainata.
Taiati aluatul in 18 bucati. Luati cate doua bucati de aluat deoparte si intindeti-le sub forma unui oval de aproximativ 2-3mm grosime. Întindeti o lingura de umplutura peste unul dintre cele doua ovaluri. Acoperiti cu cel de-al doilea oval apoi taiati aluatul in 3 fasii, lasandu-le unite la unul dintre capete. Rasuciti cele 3 fasii de aluat apoi impletiti-le. Pornind de la unul dintre capete, rulati aluatul, ascunzand capatul dedesubt.
Asezati invartitele pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasati-le la crescut inca 1 ora.
Ungeti cu ou batut si coaceti in cuptorul preincalzit la 180C pentru aproximativ 25 minute pana devin aurii si parfumate.
Sursa: AdiHadean.ro

Pentru aluat aveti nevoie de: 150ml lapte, 50g smantana acra, 1 lingurita coaja de lamaie, 1 lingurita extract de vanilie, 3 oua, 50g zahar, 1 lingurita drojdie uscata, 500g faina alba, 1/4 lingurita sare, 70g unt topit.

În plus, veti mai avea nevoie de 1 ou pentru uns.

Amestecati ouale cu zaharul si mixati pana devin spumoase. Adaugati laptele, smantana, coaja de lamaie, vanilia si drojdia, apoi faina si sarea si incepeti sa framantati. Pe masura ce framantati, adaugati untul topit si continuati sa framantati 5-10 minute cel putin, pana cand obtineti un aluat omogen, elastic. Acoperiti bolul cu folie alimentara si lasati sa creasca pentru 2 ore in frigider (prefer dospitul la rece, se obtine un aluat mai usor de lucrat si care creste mult mai frumos in timpul coptului, dar daca nu aveti timp,
lasati bolul la temperatura camerei pentru 40-50 minute).

Pentru umplutura aveti nevoie de: 150g nuca macinata, 2 linguri cacao, 4 linguri zahar brun (sau alb), 1 ou, 1 lingura rom brun, 1 praf sare, 20g unt topit.

Amestecati toate ingredientele intr-un bol pana la omogenizare.

Pentru a da forma invartitelor, puneti aluatul pe masa de lucru usor infainata. Taiati aluatul in 18 bucati. Luati cate doua bucati de aluat deoparte si intindeti-le sub forma unui oval de aproximativ 2-3mm grosime.
Întindeti o lingura de umplutura peste unul dintre cele doua ovaluri. Acoperiti cu cel de-al doilea oval apoi taiati aluatul in 3 fasii, lasandu-le unite la unul dintre capete. Rasuciti cele 3 fasii de aluat apoi impletiti-le. Pornind de la unul dintre capete, rulati aluatul, ascunzand capatul dedesubt. Asezati invartitele pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasati-le la crescut inca 1 ora.Ungeti cu ou batut si coaceti in cuptorul preincalzit la 180C pentru aproximativ 25 minute pana devin aurii si parfumate.

Sursa: AdiHadean.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Ea este cea mai importantă și iubită femeie din viața celebrului Burak Sevinç, actorul care joacă rolul Fikret Leto, în noul serial “Dragoste fără hotare”- kanald.ro

Citește și: Andreea a fost găsită moartă în casă, la 30 de ani. Înainte de tragedie, românca a mers la spital și acuza amețeli și dureri de cap. Care a fost, de fapt, cauza morții- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

O ”iubire” de 100 de mii de euro

Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Victor Dorobanțu, roman care joacă în “Wednesday", vorbește în premieră despre iubita sa: “M-a abordat ea pe mine, pe social media”. Cum sărbătoresc de Ziua Îndrăgostiților

VIDEO Ce a făcut-o pe Carmen de la Sălciua să reacţioneze dur: "Se face extraordinar de mult circ". Artista și-a pierdut cumpătul când a văzut cu ce se confruntă

Cine se temea pentru viața Alinei Sorescu: „Fata asta o să ajungă ca Mădălina Manole”

Sărut în camera roșie? Cine sunt concurenții din Casa iubirii care au lăsat inhibițiile deoparte și s-au apropiat de Ziua îndrăgostiților! „Să vezi sinceritatea mea!” Iată ce surprize și-au pregătit reciproc

Cum s-a petrecut, de fapt, tragedia din Mureș? Surioarele de 2 și 3 ani, care au căzut în apa înghețată a unui bazin de acumulare, au murit la spital


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies