Pregateste invartite cu nuca dupa reteta lui Adi Hadean!


O invartita cu nuca si un pahar cu lapte cald e modul perfect de a incheia o zi obisnuita.

 

Pentru aluat aveti nevoie de: 150ml lapte, 50g smantana acra, 1 lingurita coaja de lamaie, 1 lingurita extract de vanilie, 3 oua, 50g zahar, 1 lingurita drojdie uscata, 500g faina alba, 1/4 lingurita sare, 70g unt topit. În plus, veti mai avea nevoie de 1 ou pentru uns.
Amestecati ouale cu zaharul si mixati pana devin spumoase. Adaugati laptele, smantana, coaja de lamaie, vanilia si drojdia, apoi faina si sarea si incepeti sa framantati. Pe masura ce framantati, adaugati untul topit si continuati sa framantati 5-10 minute cel putin, pana cand obtineti un aluat omogen, elastic. Acoperiti bolul cu folie alimentara si lasati sa creasca pentru 2 ore in frigider (prefer dospitul la rece, se obtine un aluat mai usor de lucrat si care creste mult mai frumos in timpul coptului, dar daca nu aveti timp, lasati bolul la temperatura camerei pentru 40-50 minute).
Pentru umplutura aveti nevoie de: 150g nuca macinata, 2 linguri cacao, 4 linguri zahar brun (sau alb), 1 ou, 1 lingura rom brun, 1 praf sare, 20g unt topit.
Amestecati toate ingredientele intr-un bol pana la omogenizare.
Pentru a da forma invartitelor, puneti aluatul pe masa de lucru usor infainata. Taiati aluatul in 18 bucati. Luati cate doua bucati de aluat deoparte si intindeti-le sub forma unui oval de aproximativ 2-3mm grosime. Întindeti o lingura de umplutura peste unul dintre cele doua ovaluri. Acoperiti cu cel de-al doilea oval apoi taiati aluatul in 3 fasii, lasandu-le unite la unul dintre capete. Rasuciti cele 3 fasii de aluat apoi impletiti-le. Pornind de la unul dintre capete, rulati aluatul, ascunzand capatul dedesubt. Asezati invartitele pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasati-le la crescut inca 1 ora.
Ungeti cu ou batut si coaceti in cuptorul preincalzit la 180C pentru aproximativ 25 minute pana devin aurii si parfumate.
Sursa: AdiHadean.ro

Pentru aluat aveti nevoie de: 150ml lapte, 50g smantana acra, 1 lingurita coaja de lamaie, 1 lingurita extract de vanilie, 3 oua, 50g zahar, 1 lingurita drojdie uscata, 500g faina alba, 1/4 lingurita sare, 70g unt topit. În plus, veti mai avea nevoie de 1 ou pentru uns.

Amestecati ouale cu zaharul si mixati pana devin spumoase. Adaugati laptele, smantana, coaja de lamaie, vanilia si drojdia, apoi faina si sarea si incepeti sa framantati. Pe masura ce framantati, adaugati untul topit si continuati sa framantati 5-10 minute cel putin, pana cand obtineti un aluat omogen, elastic. Acoperiti bolul cu folie alimentara si lasati sa creasca pentru 2 ore in frigider (prefer dospitul la rece, se obtine un aluat mai usor de lucrat si care creste mult mai frumos in timpul coptului, dar daca nu aveti timp, lasati bolul la temperatura camerei pentru 40-50 minute).

Pentru umplutura aveti nevoie de: 150g nuca macinata, 2 linguri cacao, 4 linguri zahar brun (sau alb), 1 ou, 1 lingura rom brun, 1 praf sare, 20g unt topit.

Amestecati toate ingredientele intr-un bol pana la omogenizare.

Pentru a da forma invartitelor, puneti aluatul pe masa de lucru usor infainata. Taiati aluatul in 18 bucati. Luati cate doua bucati de aluat deoparte si intindeti-le sub forma unui oval de aproximativ 2-3mm grosime. Întindeti o lingura de umplutura peste unul dintre cele doua ovaluri. Acoperiti cu cel de-al doilea oval apoi taiati aluatul in 3 fasii, lasandu-le unite la unul dintre capete. Rasuciti cele 3 fasii de aluat apoi impletiti-le. Pornind de la unul dintre capete, rulati aluatul, ascunzand capatul dedesubt. Asezati invartitele pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasati-le la crescut inca 1 ora.Ungeti cu ou batut si coaceti in cuptorul preincalzit la 180C pentru aproximativ 25 minute pana devin aurii si parfumate.

Sursa: AdiHadean.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Sanatate

Alimente care reduc riscul de cancer de sân! Recomandările nutriționistului!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri