Prajitura "Ziua si noaptea" este un desert usor de facut. Mai mult, reteta este usoara si nu necesita foarte multe ingrediente.
Ingrediente
4 oua
500 g zahar
200 ml lapte
100 g unt
250 g faina
3 linguri cu cacao
1 plic praf de copt
100 g ciocolată
sos de ciocolată
Mod de preparare
1. Freaca galbenuşurile cu untul moale şi jumatate din cantitatea de zahar tos. Adauga treptat faina şi cacaua cernute proaspat împreuna cu praful de copt, apoi toarna laptele.
2. Toarna compozitia într-o tava mare, unsa cu unt şi tapetata cu faina. Da la cuptor 30-35 de minute. Pentru mai multa siguranta, verifica blatul cu o scobitoare înainte de a-l scoate.
3. În timp ce se coace blatul, bate într-un vas albuşurile spuma tare, adauga restul de zahar. Aşaza-l deasupra unui vas cu apa clocotita şi bate pâna devine bezeaua tare.
4. Toarna bezeaua fierbinte peste blatul copt, peste care ai ras ciocolata, şi mai pune tava înapoi în cuptor. Dupa cinci minute, opreşte focul şi, fara a deschide cuptorul, lasa prajitura sa se raceasca.
5. Taie şi serveşte cu sos de ciocolata. Pastreaza la rece, de preferat în frigider.