Prajitura "Vis de primavara"! Delicioasa, rapida si ieftina

Prajitura "Vis de primavara"! Delicioasa, rapida si ieftina

Daca ai pofta de o prajitura delicioasa, poti incerca acest desert numit "Vis de primavara". Se face rapid si ingredientele nu sunt costisitoare.

Ingrediente:

Pentru foi:
-300 g faina
-200 g unt
-150 g zahar
-1 ou
-2 linguri cacao
-1 plic praf de copt
-1- 2 plicuri zahar vanilat
-1 praf de sare

Pentru crema de cocos:
-6 albusuri
-250 g zahar
- 250 g nuca de cocos
-1- 2 plicuri zahar vanilat
-zeama de la ½ lamaie

Pentru crema de ou:
-3 galbenusuri
-100 g zahar tos
-1 budinca de vanilie
-1- 2 plicuri zahar vanilat
-500 ml lapte rece
-coaja rasa de lamaie, optional

Pentru crema mascarpone:
-250 g mascarpone sau Quark
-100 g unt
-100 g zahar pudra
-1- 2 plicuri zahar vanilat

Pentru ornat:
-ciocolata rasa

Preparare:

Pentru foi:
Amestecati toate ingredientele pana la omogenizare, impartiti aluatul in doua si intindeti foi de marimea tavii, direct

pe hartie de copt. Transferati prima foaie, cu hartia de copt cu tot in tava si puneti crema de cocos.

Pentru crema de cocos:
Bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugati treptat zaharul, intercalat cu zeama de lamaie. Incorporati cu grija nuca de cocos, amestecand cu o spatula, de jos in sus. Turnati crema peste prima foaie din tava si nivelati.
Acoperiti cu a doua foaie, prin rasturnare de pe hartie, ajutandu-va de acesta.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 20 min, la foc potrivit spre mic sau pana ce foile sunt coapte si crema de cocos ferma.
Scoateti din tava si lasati la racit pe un gratar.

Pentru crema de ou:
Frecati spuma galbenusurile cu zaharul tos si cel vanilat pana ce zaharul este topit. Adaugati praful de budinca si treptat, laptele rece.
Fierbeti pe foc mic, amestecand continuu pana ce crema se ingroasa.

Acoperiti vasul cu folie transparenta si lasati la racit.

Pentru crema mascarpone:
Bateti spuma untul cu zaharul si mascarpone pana obtineti o crema ferma.
Inglobati crema de ou racita si mixati pana obtineti o crema omogena.
Turnati peste blatul racit, nivelati si presarati cu ciocolata rasa.
Dati la rece pentru cel putin 4 ore sau pana ce foile se inmoaie.

Sursa



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Doliu în prima zi de Crăciun, în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

O bunicuță a sfâșiat inimile de sărbători. Lecția importantă oferită de un grup de colindători care au ajuns la poarta ei

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante