Prajitura Violeta cu crema delicioasa! Iata ce usor se prepara!


Aceasta praitura este delicioasa si se face destul de simplu si de rapid.

 

Iti trebuie:
14 oua
600 g zahar
4 linguri faina
9 linguri nuca
1 pachetel amoniac
1 pachet budinca de vanilie
1/2 I lapte
1 lingurita cacao
2 pachete de unt
1 ciocolata simpla
Pregatesti asa:
Prajitura este compusa din 3 foi, crema, sirop si glazura.
Cum pregatesti aluatul pentru foi:
Amesteci 9 albusuri cu 9 linguri de zahar, 9 galbenusuri, 4 linguri de faina, 9 linguri de nuca si amoniacul stins cu un pic de lamaie sau otet.
Din acest amestec torni un strat subtire intr-o tava.
Repeti operatiunea pentru a doua foaie si inainte de a turna aluatul pentru a treia foaie il amesteci cu 1 lingurita de cacao.
Cum procedezi pentru crema
Pui la fiert laptele, praful de budinca, 5 galbenusuri si 12 linguri de zahar.
Lasi sa fiarba pana ce s-a ingrosat si apoi o dai deoparte sa se raceasca.
Atunci cand s-a racit adaugi untul ramas si amesteci bine.
Cum procedezi pentru sirop
Intr-o craticioara pui sa se arda 9-10 linguri de zahar (ca pentru crema de zahar ars) si dupa ce zaharul s-a topit si incepe sa devina maroniu pui o lingura de unt si amesteci repede.
Cu acest sirop mai gros vei insiropa numai cele doua foi albe.
Cum asezi prajitura:
Cel mai bine este sa folosesti o tava mai mare in care asezi o foaie alba insiropata, peste aceasta pui un prim start de crema, urmeaza foaia neinsiropata (aceea cu cacao) peste care asezi al doilea strat de crema si a treia foaie este din nou insiropata, dar o vei pune cu partea insiropata in jos.
Peste prajitura asa montata
urmeaza sa torni glazura pe care o faci astfel: cauti doua craticioare care sa intre una intr-alta, caci trebuie sa bati pe baie de aburi 5 albusuri cu 12 linguri de zahar.
Dupa ce le-ai batut cu telul sau furculita si ai obtinut o spuma alba, o torni repede peste prajitura.
Lasi sa se raceasca si o decorezi cu ciocolata razuita pe razatoarea cu ochiuri mici sau mari, dupa gust.
0 tai si o servesti numai dupa ce a stat de pe o zi pe alta!
Sursa: Retete-Gustoase.ro

Iti trebuie:

14 oua
600 g zahar
4 linguri faina
9 linguri nuca
1 pachetel amoniac
1 pachet budinca de vanilie
1/2 I lapte
1 lingurita cacao
2 pachete de unt
1 ciocolata simpla

Pregatesti asa:

Prajitura este compusa din 3 foi, crema, sirop si glazura.

Cum pregatesti aluatul pentru foi:

Amesteci 9 albusuri cu 9 linguri de zahar, 9 galbenusuri, 4 linguri de faina, 9 linguri de nuca si amoniacul stins cu un pic de lamaie sau otet.

Din acest amestec torni un strat subtire intr-o tava.

Repeti operatiunea pentru a doua foaie si inainte de a turna aluatul pentru a treia foaie il amesteci cu 1 lingurita de cacao.

Cum procedezi pentru crema

Pui la fiert laptele, praful de budinca, 5 galbenusuri si 12 linguri de zahar.

Lasi sa fiarba pana ce s-a ingrosat si apoi o dai deoparte sa se raceasca. 

Atunci cand s-a racit adaugi untul ramas si amesteci bine.

Cum procedezi pentru sirop

Intr-o craticioara pui sa se arda 9-10 linguri de zahar (ca pentru crema de zahar ars) si dupa ce zaharul s-a topit si incepe sa devina maroniu pui o lingura de unt si amesteci repede.

Cu acest sirop mai gros vei insiropa numai cele doua foi albe.

Cum asezi prajitura:

Cel mai bine este sa folosesti o tava mai mare in care asezi o foaie alba insiropata, peste aceasta pui un prim start de crema, urmeaza foaia neinsiropata (aceea cu cacao) peste care asezi al doilea strat de crema si a treia foaie este din nou insiropata, dar o vei pune cu partea insiropata in jos.Peste prajitura asa montata
urmeaza sa torni glazura pe care o faci astfel: cauti doua craticioare care sa intre una intr-alta, caci trebuie sa bati pe baie de aburi 5 albusuri cu 12 linguri de zahar.

Dupa ce le-ai batut cu telul sau furculita si ai obtinut o spuma alba, o torni repede peste prajitura.

Lasi sa se raceasca si o decorezi cu ciocolata razuita pe razatoarea cu ochiuri mici sau mari, dupa gust.

0 tai si o servesti numai dupa ce a stat de pe o zi pe alta!

Sursa: Retete-Gustoase.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Pentru tine

Carmen Harra a prevăzut pandemia de coronavirus. Ce spunea că se va întâmpla cu România

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri