Prajitura "Spaniola" - o reteta ca la cofetarie! Simpla si rapida!


Acest desert are blat de bezea si creme delicioase, de vanilie si cacao.

 

Ingrediente
Zahar - 5 linguri (pentru blat I) + 8 linguri (pentru crema)
Faina - 5 linguri (pentru blat I) + 2 linguri (pentru crema)
Praf de copt - 1/2 lingurita (pentru blat I)
Cacao - 2 linguri (pentru blat I) + 2 linguri (pentru crema)
Apa - 2 linguri (pentru blat I)
Oua - 5 (pentru blat I)
Sare - 1 praf (pentru blat I)
Albuş de ou - 8 (pentru blat II – blat de bezea)
Zahar pudra - 400 g (pentru blat II – blat de bezea)
Otet - 1 lingura (pentru blat II – blat de bezea)
Galbenuş de ou - 8 (pentru crema)
Budinca de vanilie - 1 plic (pentru crema)
Lapte - 500 ml (pentru crema)
Margarina Rama Maestro - 200 g (pentru crema)
Frisca vegetala - 1/2 kg (pentru glazura)
Ciocolata de menaj - 50 g (pentru glazura)
Pregatesti blatul I astfel: bati 5 albusuri cu 5 linguri de zahar, putina sare si cu 2 linguri de apa. Adaugi 5 galbenusuri, 5 linguri faina, 2 linguri cacao si ½ lingurita praf de copt. Amesteci usor pâna se incorporeaza toate ingredientele. Tapetezi o tava cu hârtie de copt si torni compozitia.
Pregatesti blatul II, de bezea, astfel: bati cele 8 albusuri cu 400 g zahar pudra si cu 1 lingura de otet. Dupa ce ai batut bine, torni compozitia in aceeasi tava in care ai copt si primul blat, tapetata cu hârtie de copt.
Pregatesti crema astfel: freci galbenusurile cu 8 linguri de zahar, 1 plic de budinca de vanilie, 2 linguri de faina si cu ½ l lapte. Pui totul sa fiarba pe baie de aburi pâna se ingroasa. Lasi sa se raceasca, apoi adaugi margarina frecata spuma. Împarti crema in 2 parti, iar intr-o parte adaugi 2 linguri de cacao.
Asamblezi prajitura asa: blat I, crema de vanilie, blat bezea, crema de cacao si frisca vegetala. Peste frisca razi ciocolata de menaj.
Sursa

Ingrediente

Zahar - 5 linguri (pentru blat I) + 8 linguri (pentru crema)
Faina - 5 linguri (pentru blat I) + 2 linguri (pentru crema)
Praf de copt - 1/2 lingurita (pentru blat I)
Cacao - 2 linguri (pentru blat I) + 2 linguri (pentru crema)
Apa - 2 linguri (pentru blat I)
Oua - 5 (pentru blat I)
Sare - 1 praf (pentru blat I)
Albuş de ou - 8 (pentru blat II – blat de bezea)
Zahar pudra - 400 g (pentru blat II – blat de bezea)
Otet - 1 lingura (pentru blat II – blat de bezea)
Galbenuş de ou - 8 (pentru crema)
Budinca de vanilie - 1 plic (pentru crema)
Lapte - 500 ml (pentru crema)
Margarina Rama Maestro - 200 g (pentru crema)
Frisca vegetala - 1/2 kg (pentru glazura)
Ciocolata de menaj - 50 g (pentru glazura)

Pregatesti blatul I astfel: bati 5 albusuri cu 5 linguri de zahar, putina sare si cu 2 linguri de apa. Adaugi 5 galbenusuri, 5 linguri faina, 2 linguri cacao si ½ lingurita praf de copt. Amesteci usor pâna se incorporeaza toate ingredientele. Tapetezi o tava cu hârtie de copt si torni compozitia.

Pregatesti blatul II, de bezea, astfel: bati cele 8 albusuri cu 400 g zahar pudra si cu 1 lingura de otet. Dupa ce ai batut bine, torni compozitia in aceeasi tava in care ai copt si primul blat, tapetata cu hârtie de copt.

Pregatesti crema astfel: freci galbenusurile cu 8 linguri de zahar, 1 plic de budinca de vanilie, 2 linguri de faina si cu ½ l lapte. Pui totul sa fiarba pe baie de aburi pâna se ingroasa. Lasi sa se raceasca, apoi adaugi margarina frecata spuma. Împarti crema in 2 parti, iar intr-o parte adaugi 2 linguri de cacao.

Asamblezi prajitura asa: blat I, crema de vanilie, blat bezea, crema de cacao si frisca vegetala. Peste frisca razi ciocolata de menaj.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Andreea Oprica și Andy, imaginile pe care le așeptau toți! Cum au fost surprinși la Puterea dragostei

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri