Prajitura "Spaniola" - o reteta ca la cofetarie! Simpla si rapida!


Prajitura

Acest desert are blat de bezea si creme delicioase, de vanilie si cacao.

 

Ingrediente
Zahar- 5 linguri (pentru blat I)+ 8 linguri (pentru crema)
Faina- 5 linguri (pentru blat I)+ 2 linguri (pentru crema)
Praf de copt- 1/2 lingurita (pentru blat I)
Cacao- 2 linguri (pentru blat I)+ 2 linguri (pentru crema)
Apa- 2 linguri (pentru blat I)
Oua- 5 (pentru blat I)
Sare- 1 praf (pentru blat I)
Albuş de ou
- 8 (pentru blat II – blat de bezea)
Zahar pudra- 400 g (pentru blat II – blat de bezea)
Otet- 1 lingura (pentru blat II – blat de bezea)
Galbenuş de ou- 8 (pentru crema)
Budinca de vanilie- 1 plic (pentru crema)
Lapte- 500 ml (pentru crema)
Margarina Rama Maestro- 200 g (pentru crema)
Frisca vegetala- 1/2 kg (pentru glazura)
Ciocolata de menaj- 50 g
(pentru glazura)
Pregatesti blatul I astfel: bati 5 albusuri cu 5 linguri de zahar, putina sare si cu 2 linguri de apa. Adaugi 5 galbenusuri, 5 linguri faina, 2 linguri cacao si ½ lingurita praf de copt. Amesteci usor pâna se incorporeaza toate ingredientele. Tapetezi o tava cu hârtie de copt si torni compozitia.
Pregatesti blatul II, de bezea, astfel: bati cele 8 albusuri cu 400 g zahar pudra si cu 1 lingura de otet.
Dupa ce ai batut bine, torni compozitia in aceeasi tava in care ai copt si primul blat, tapetata cu hârtie de copt.
Pregatesti crema astfel: freci galbenusurile cu 8 linguri de zahar, 1 plic de budinca de vanilie, 2 linguri de faina si cu ½ l lapte. Pui totul sa fiarba pe baie de aburi pâna se ingroasa. Lasi sa se raceasca, apoi adaugi margarina frecata spuma.
Împarti crema in 2 parti, iar intr-o parte adaugi 2 linguri de cacao.
Asamblezi prajitura asa: blat I, crema de vanilie, blat bezea, crema de cacao si frisca vegetala. Peste frisca razi ciocolata de menaj.
Sursa

Ingrediente

Zahar- 5 linguri (pentru blat I)+ 8 linguri (pentru crema)
Faina- 5 linguri (pentru blat I)+ 2 linguri (pentru crema)
Praf de copt- 1/2 lingurita (pentru blat I)
Cacao- 2 linguri (pentru blat I)+ 2 linguri (pentru crema)
Apa- 2 linguri (pentru blat I)
Oua- 5 (pentru blat I)
Sare- 1 praf (pentru blat I)
Albuş de ou- 8 (pentru blat II – blat de bezea)
Zahar pudra- 400 g (pentru blat II – blat de bezea)
Otet- 1 lingura (pentru blat II – blat de bezea)
Galbenuş de ou- 8 (pentru crema)
Budinca de vanilie- 1 plic (pentru crema)
Lapte- 500 ml (pentru crema)
Margarina Rama Maestro- 200 g (pentru crema)
Frisca vegetala- 1/2 kg (pentru glazura)
Ciocolata de menaj- 50 g (pentru glazura)

Pregatesti blatul I astfel: bati 5 albusuri cu 5 linguri de zahar, putina sare si cu 2 linguri de apa. Adaugi 5 galbenusuri, 5 linguri faina, 2 linguri cacao si ½ lingurita praf de copt. Amesteci usor pâna se incorporeaza toate ingredientele. Tapetezi o tava cu hârtie de copt si torni compozitia.

Pregatesti blatul II, de bezea, astfel: bati cele 8 albusuri cu 400 g zahar pudra si cu 1 lingura de otet. Dupa ce ai batut bine, torni compozitia in aceeasi tava in care ai copt si primul blat, tapetata cu hârtie de copt.

Pregatesti crema astfel: freci galbenusurile cu 8 linguri de zahar, 1 plic de budinca de vanilie, 2 linguri de faina si cu ½ l lapte. Pui totul sa fiarba pe baie de aburi pâna se ingroasa. Lasi sa se raceasca, apoi adaugi margarina frecata spuma. Împarti crema in 2 parti, iar intr-o parte adaugi 2 linguri de cacao.

Asamblezi prajitura asa: blat I, crema de vanilie, blat bezea, crema de cacao si frisca vegetala. Peste frisca razi ciocolata de menaj.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: 4 Tipuri de dressing pentru salata ta de legume

Scandal monstru! Sebastian Dobrincu, de la PRO TV, și-a înșelat iubita cu o cântăreață celebră!

DESCOPERĂ: Rețetă de conopidă gratinată la cuptor

CITEȘTE: Secrete pentru un COZONAC pufos

CITEȘTE: Rețetă de supă cremă de mazăre. Ingrediente și mod de preparare

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe grâul pentru COLIVĂ

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri