Prajitura cu crema de iaurt si lichior este foarte simpla si delicioasa! Mai mult, ingredientele nu sunt costisitoare.
Ingrediente
Oua: 3
Zahar: 100 g
Faina: 100 g
Praf de copt: 1 lingurita
Cacao: 2 linguri
Sare: putina
Gelatina: 6 foi, pentru crema
Lamai: 1
Portocale: 1
Iaurt: 300 g
Zahar: dupa gust
Zahar vanilat: 1 plic
Lichior de portocale: 1 lingura
Frisca batuta: 400 ml
Mod de preparare
Se bat ouale cu zaharul si sarea, pana se albesc. Se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si se amesteca cu grija de sus in jos. Se toarna aluatul in tava, se baga la cuptor pana trece testul scobitorii. Blatul racit se taie in doua pe orizontala.
Pentru crema se scurge iaurtul de apa. Se amesteca apoi cu zaharul, vanilia, zeama de lamaie, de portocale si cu lichiorul.