Prajitura "Semafor"! Se face imediat, cu ingrediente simple!


Aceste prajiturele, pe gustul copiilor, au culori identice semafoarelor din toata lumea.

 

Ingrediente
2 si 1/3 cani de faina alba
1/8 lingurita sare
3/4 cana unt, moale
2/3 cana zahar tos
un ou mare, batut usor
3/4 cana zahar pudra
o lingura apa calda
colorant alimentar rosu, galben si verde
2 linguri gem de zmeura
Mod de preparare
Se cern faina si sarea intr-un castron mare. In alt castron mare se bat cu mixerul, la viteza maxima, untul si zaharul, pana se fac crema. Se incorporeaza oul.
Se adauga amestecul de faina si se formeaza un aluat tare. Se preseaza in forma de disc, se infasoara in folie, se da la frigider 30 min.
Se incinge cuptorul la 200 °C. Se ung cu unt doua tavi de prajituri. Pe o suprafata presarata cu faina, se intinde aluatul intr-o foaie groasa de 6 mm. Se taie cu un cutit ascutit in 40 dreptunghiuri de 2 x 6 cm. Cu un tipar rotund de 1 cm, se decupeaza cate trei gauri in jumatate dintre dreptunghiuri. Se pun prajiturile in tavi cu spatula, la distanta de 1 cm.
Se coc 15-20 min sau pana devin aurii, schimband locul tavilor la jumatatea timpului. Se scot sa se raceasca pe gratar.
Se amesteca zaharul pudra cu apa si se formeaza o glazura groasa. Se imparte in trei. Se coloreaza glazurile cu rosu, galben si verde, amestecand colorantul pana nu mai raman vinisoare albe. Se topeste gemul intr-o craticioara, pe foc mic. Se ung cu gem bucati le negaurite si se lipesc deasupra cele cu gauri. Se umplu gaurile cu glazura colorata, in ordinea culorilor semaforului.
Sursa

Ingrediente

2 si 1/3 cani de faina alba
1/8 lingurita sare
3/4 cana unt, moale
2/3 cana zahar tos
un ou mare, batut usor
3/4 cana zahar pudra
o lingura apa calda
colorant alimentar rosu, galben si verde
2 linguri gem de zmeura

Mod de preparare


Se cern faina si sarea intr-un castron mare. In alt castron mare se bat cu mixerul, la viteza maxima, untul si zaharul, pana se fac crema. Se incorporeaza oul.

Se adauga amestecul de faina si se formeaza un aluat tare. Se preseaza in forma de disc, se infasoara in folie, se da la frigider 30 min.

Se incinge cuptorul la 200 °C. Se ung cu unt doua tavi de prajituri. Pe o suprafata presarata cu faina, se intinde aluatul intr-o foaie groasa de 6 mm. Se taie cu un cutit ascutit in 40 dreptunghiuri de 2 x 6 cm. Cu un tipar rotund de 1 cm, se decupeaza cate trei gauri in jumatate dintre dreptunghiuri. Se pun prajiturile in tavi cu spatula, la distanta de 1 cm.

Se coc 15-20 min sau pana devin aurii, schimband locul tavilor la jumatatea timpului. Se scot sa se raceasca pe gratar.

Se amesteca zaharul pudra cu apa si se formeaza o glazura groasa. Se imparte in trei. Se coloreaza glazurile cu rosu, galben si verde, amestecand colorantul pana nu mai raman vinisoare albe. Se topeste gemul intr-o craticioara, pe foc mic. Se ung cu gem bucati le negaurite si se lipesc deasupra cele cu gauri. Se umplu gaurile cu glazura colorata, in ordinea culorilor semaforului.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Adele, părăsită de iubitul său! Cum a anunțat bărbatul despărțirea

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri