Prajitura "reciclata"! Se face rapid, din resturile dulci pe care le mai ai prin casa!


Prajitura

Aceasta prajitura se face rapid si este foarte gustoasa. In plus, este foarte ieftina.

 

Ingrediente:
- Ramasite de cozonac (indiferent ca e cu mac, rahat, nuca, cacao)
- dulceata de caise, gutui, piersici...
- 2 plicuri budinca cu gusturi diferite
- 1 l lapte
- 10 linguri zahar
- 2 plicuri glazura cu gust de lamaie de la Dr Oetker
- 6 linguri zahar
- 350 ml apa
- 1 fiola esenta rom
Preparare:
Etapa 1: Sirop
6 linguri de zahar caramelizam si o stingem cu 250 ml apa. Lasam sa dea in clocot pana se topeste zaharul si adaugam fiola de esenta de rom. Lasam acest sirop deoparte la racit.
Etapa 2: Praful de budinca impreuna cu 5 linguri zahar o amestecam bine apoi treptat adaugam 500 ml lapte rece. Dam la foc unde il fierbem pana se ingroase.
La fel procedam si cu cealalta budinca.
Etapa 3: Intr-o forma de tort detasabila ,tapetata cu folie de impachetat, punem un rand din cozonacul feliatsi uns desupra cu dulceata de caise. Stropim feliile de cozonac cu siropul de zahar ars, apoi turnat peste cozonac unul din budincile fierbinti.
Etapa 4: Acoperim cu alte felii de cozonac unse si ele cu dulceata si insiropate si ele,iar deasupra turnam cealalta budinca fiebinte.
Acoperim cu felii de cozonac unse cu dulceata apoi deasupra turnam glazura cu gust de lamaiede la Dr.Oetker si lasam la rece pentru cel putin 3-4 ore .Dupa ce a racit taiem felii si se poate servi cu toping de ciocolata, fructe, frisca.
Sursa

Ingrediente:

- Ramasite de cozonac (indiferent ca e cu mac, rahat, nuca, cacao)
- dulceata de caise, gutui, piersici...
- 2 plicuri budinca cu gusturi diferite
- 1 l lapte
- 10 linguri zahar
- 2 plicuri glazura cu gust de lamaie de la

Dr Oetker
- 6 linguri zahar
- 350 ml apa
- 1 fiola esenta rom

Preparare:

Etapa 1: Sirop

6 linguri de zahar caramelizam si o stingem cu 250 ml apa. Lasam sa dea in clocot pana se topeste zaharul si adaugam fiola de esenta de rom. Lasam acest sirop deoparte la racit.

Etapa 2: Praful de budinca impreuna cu 5 linguri zahar o amestecam bine apoi treptat adaugam 500 ml lapte rece.
Dam la foc unde il fierbem pana se ingroase. La fel procedam si cu cealalta budinca.

Etapa 3: Intr-o forma de tort detasabila ,tapetata cu folie de impachetat, punem un rand din cozonacul feliatsi uns desupra cu dulceata de caise. Stropim feliile de cozonac cu siropul de zahar ars, apoi turnat peste cozonac unul din budincile fierbinti.

Etapa 4: Acoperim cu alte felii de cozonac unse si ele cu dulceata si insiropate si ele,iar deasupra turnam cealalta budinca fiebinte. Acoperim cu felii de cozonac unse cu dulceata apoi deasupra turnam glazura cu gust de lamaiede la Dr.Oetker si lasam la rece pentru cel putin 3-4 ore .Dupa ce a racit taiem felii si se poate servi cu toping de ciocolata, fructe, frisca.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Românii vor primi bani de la Guvern! Cei loviți de criză vor primi sprijin financiar

O recunoști? A ajuns cea mai dorită femeie din România

E mai sănătoasă pâinea prăjită decât cea normală? Ce spun nutriționiștii!

Cele mai apreciate brand-uri de ceasuri

Andra Volos, în pat cu noul iubit! Fosta concurentă de la Puterea Dragostei este îndrăgostită până peste cap!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ce spune Musty de la Survivor despre accidentarea lui Jador „E la fel ca la Lucian...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri