Prajitura "Lepa Brena"! Un desert delicios si faimos la fel ca solista Balcanilor


Prajitura poarta numele artistei Lepa Brena, cea mai bine-vanduta solista din istoria Balcanilor.

Cum se pregateste

Freci gălbenuşurile cu 8 linguri de zahăr, apoi adaugi 3 linguri de apă, 1/2 plic praf de copt, 5 linguri de făină şi 2 linguri de cacao. Separat, baţi bine albuşurile, după care le încorporezi în compoziţia de mai sus şi pui totul la copt în-tr-o tavă pe care ai uns-o în prealabil cu margarină şi ai tapetat-o cu făină sau cu hârtie de copt.

Crema o faci asa:

Freci 4 gălbenuşuri cu 200 g zahăr şi cu 100 ml apă, apoi le fierbi pe baie de aburi, până se îngroaşă compoziţia. Laşi apoi să se răcească. Freci 250 g unt moale cu 2 linguri de cacao şi adaugi treptat crema de mai sus. Pui această cremă peste blatul răcit.
Baţi cele 4 albuşuri cu 10 linguri de zahăr, pe aburi şi adaugi amestecul peste cremă.

Mod de preparare glazura:

Freci bine untul cu cacaua şi zahărul, până rezultă o spumă şi îmbraci tot tortul cu această glazură rezultată. Decorezi cu cireşe confiate sau cu fulgi de ciocolată.

Tortul poartă numele artistei Lepa Brena, cea mai bine-vândută solistă din istoria Balcanilor.

Sursa: reteteaz.net


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Dialog de senzație între Smiley și Gina într-un live spontan pe Youtube. Replicile care au stârnit hazul tuturor: „Să nu uiți să iei o pâine când vii!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri