Aceasta reteta este o reinterpretare a celebrului tort cu acelasi nume, insa mult mai gustoasa.
Ingrediente
3 linguri faina
9 oua
300 g unt
400 g nuci (sau alune, fistic, migdale)
3 plicuri cu zahar vanilat
500 g zahar
50 ml ulei (pentru uns tava)
sare
Mod de preparare
1. Foile
Se prepara 3 foi. Pentru o foaie se pun: 3 albusuri batute cu un praf de sare pana se intareste un pic compozitia, apoi se adauga o lingura rasa cu faina, 100 g de zahar in ploaie si 100 g de nuci macinate.
Se ia o tava si se unge cu ulei, peste care se pune hartie de copt (care la randul ei a fost unsa foarte bine cu ulei) si se pune compozitia.
Se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 15-20 de minute pana ce foaia capata o tenta aurie. Se scoate foaia si se lasa la racit fara a fi dezlipita de pe hartie.
Se repeta aceeasi procedura de inca 2 ori pentru celelalte 2 foi.
2. Nucile (sau alune, fistic, migdale) pralinate
Se ia o tigaie si se pralineaza 100 g de nuci cu 50-75 g de zahar.
Se iau de pe foc si se lasa la racit, dupa care se macina.
3. Crema
Se amesteca cele 9 galbenusuri cu 150 g de zahar, 3 plicuri de zahar vanilat si se amesteca pana ce se incorporeaza tot zaharul. Apoi se pune recipientul la bain-marie (baie cu aburi) si se amesteca circa 20 de minute pana capata o consistenta cremoasa (vezi poza).
Apoi se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.
Cand s-a racit se pun cele 300 g de unt si se incorporeaza cu mixerul pana ce nu mai sunt cocoloase.
Crema se pune intre si peste foi, apoi se adauga nucile pralinate. Se lasa 1-2 ore pana ce foile se inmoaie de la crema si abia apoi se serveste.
Sursa
Ingrediente
3 linguri faina
9 oua
300 g unt
400 g nuci (sau alune, fistic, migdale)
3 plicuri cu zahar vanilat
500 g zahar
50 ml ulei (pentru uns tava)
sare
Mod de preparare
1. Foile
Se prepara 3 foi. Pentru o foaie se pun: 3 albusuri batute cu un praf de sare pana se intareste un pic compozitia, apoi se adauga o lingura rasa cu faina, 100 g de zahar in ploaie si 100 g de nuci macinate.Se ia o tava si se unge cu ulei, peste care se pune hartie de copt (care la randul ei a fost unsa foarte bine cu ulei) si se pune compozitia. Se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 15-20 de minute pana ce foaia capata o tenta aurie. Se scoate foaia si se lasa la racit fara a fi dezlipita de pe hartie.
Se repeta aceeasi procedura de inca 2 ori pentru celelalte 2 foi.
2. Nucile (sau alune, fistic, migdale) pralinate
Se ia o tigaie si se pralineaza 100 g de nuci cu 50-75 g de zahar. Se iau de pe foc si se lasa la racit, dupa care se macina.
3. Crema
Se amesteca cele 9 galbenusuri cu 150 g de zahar, 3 plicuri de zahar vanilat si se amesteca pana ce se incorporeaza tot zaharul. Apoi se pune recipientul la bain-marie (baie cu aburi) si se amesteca circa 20 de minute pana capata o consistenta cremoasa (vezi poza). Apoi se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.
Cand s-a racit se pun cele 300 g de unt si se incorporeaza cu mixerul pana ce nu mai sunt cocoloase.
Crema se pune intre si peste foi, apoi se adauga nucile pralinate. Se lasa 1-2 ore pana ce foile se inmoaie de la crema si abia apoi se serveste.
Sursa
Citește și: Ce se întâmplă cu relația dintre Ahmed și Veronica: „Nu-mi place cum ești”. Aflați ce se va întâmpla între cei doi concurenți din „Casa iubirii”, în ediția de marți, 23 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro
Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro