Prajitura "Inghetata falsa"! Are gustul copilariei!

Prajitura
Prajitura "Inghetata falsa"! Are gustul copilariei!

Secretul pentru o Prajitura Inghetata falsa foarte aspectuoasa si foarte gustoasa este sa asamblati prajitura in tava in care ati copt blatul initial.

 

Ingrediente pentru blat:
- 4 oua mari
- 4 linguri zahar
- 4 liguri apa
- 6 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 10ml esenta rom Castello
Ingrediente pentru crema si bezea
- 250g lapte
- 100g zahar tos
- miezul de la o pastaie de vanilie
- un plic budinca de vanilie
- 4 galbenusuri
- 250g unt
- 50g zahar pudra vanilat
Pentru bezea:
- 4 albusuri
- 100g zahar tos
- o lingura zeama de lamaie
Incigem
cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt tava de 25*35 cm. Separam ouale, batem albusurile spuma, cu un praf de zahar. Pe masura ce spuma se intareste, incepem sa adaugam zaharul, lingura cu lingura, apoi esenta de rom si continuam sa amestecam cu mixerul la viteza medie-mare pana avem o spuma foarte bine legata. Adaugam si galbenusurile si apa si omogenizam folosind o spatula. Cernem si faina si cacaua peste spuma de albusuri si o amestecam la fel, cu spatula, cu miscari de sus in jos, de impaturire.
Este foarte important sa nu scoatem aerul din spuma de albusuri, pentru ca nu folosim praf de copt si asta inseamna ca aerul acesta face prajitura sa creasca. Cand compozitia este omogena, o turnam in tava pregatita, o nivelam usor cu spatula si o dam la cuptor 18-20 minute sau pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava, lasam tava sa se racesca, apoi o tapetam cu folie alimentara si reasezam blatul in tava.
Pentru crema, amestecam laptele, praful pentru budinca si zaharul tos (100g) pana praful de budinca este complet dizolvat in lapte. Punem craticioara la foc mic, amestecand des, pana avem o budinca groasa. Tragem de pe foc, lasam sa se racoreasca putin si adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Este important ca budinca sa fie inca foarte calda, pentru a gati galbenusurile.
Dupa ce am incorporat cele 4 galbenusuri, lasam crema sa se raceasca foarte bine. Batem spoi spuma untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, cu zaharul pudra vanilat (50g) si miezul de la pastaia de vanilie (puteti inlocui cu esenta de vanilie) pana avem o spuma in care granulele de zahar nu se mai simt. In aceasta crema adaugam budinca racita, lingura cu lingura, amestecand pana avem o crema de vanilie omogena.
Turnam crema peste blatul de cacao si nivelam foarte bine cu spatula. Peste stratul de vanilie urmeaza un strat de bezea, pentru care batem bine albusurile cu zaharul si zeama de lamaie pana avem o bezea bine legata, pe care o intindem peste prajitura si decoram totul cu bucatele de ciocolata inainte de a da prajitura la frigider peste noapte.
Sursa: Teoskitchen.ro

Ingrediente pentru blat:

- 4 oua mari
- 4 linguri zahar
- 4 liguri apa
- 6 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 10ml esenta rom Castello

Ingrediente pentru crema si bezea

- 250g lapte
- 100g zahar tos
- miezul de la o pastaie de vanilie
- un plic budinca de vanilie
- 4 galbenusuri
- 250g unt
- 50g zahar pudra vanilat

Pentru bezea:

- 4 albusuri
- 100g zahar tos
- o lingura zeama de lamaie

Incigem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt tava de 25*35 cm. Separam ouale, batem albusurile spuma, cu un praf de zahar. Pe masura ce spuma se intareste, incepem sa adaugam zaharul, lingura cu lingura, apoi esenta de rom si continuam sa amestecam cu mixerul la viteza medie-mare pana avem o spuma foarte bine legata. Adaugam si galbenusurile si apa si omogenizam folosind o spatula. Cernem si faina si cacaua peste spuma de albusuri si o amestecam la fel, cu spatula, cu miscari de sus in jos, de impaturire. Este foarte important sa nu scoatem aerul din spuma de albusuri, pentru ca nu folosim praf de copt si asta inseamna ca aerul acesta face prajitura sa creasca. Cand compozitia este omogena, o turnam in tava pregatita, o nivelam usor cu spatula si o dam la cuptor 18-20 minute sau pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava, lasam tava sa se racesca, apoi o tapetam cu folie alimentara si reasezam blatul in tava.

Pentru crema, amestecam laptele, praful pentru budinca si zaharul tos (100g) pana praful de budinca este complet dizolvat in lapte. Punem craticioara la foc mic, amestecand des, pana avem o budinca groasa. Tragem de pe foc, lasam sa se racoreasca putin si adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Este important ca budinca sa fie inca foarte calda, pentru a gati galbenusurile. Dupa ce am incorporat cele 4 galbenusuri, lasam crema sa se raceasca foarte bine. Batem spoi spuma untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, cu zaharul pudra vanilat (50g) si miezul de la pastaia de vanilie (puteti inlocui cu esenta de vanilie) pana avem o spuma in care granulele de zahar nu se mai simt. In aceasta crema adaugam budinca racita, lingura cu lingura, amestecand pana avem o crema de vanilie omogena. Turnam crema peste blatul de cacao si nivelam foarte bine cu spatula. Peste stratul de vanilie urmeaza un strat de bezea, pentru care batem bine albusurile cu zaharul si zeama de lamaie pana avem o bezea bine legata, pe care o intindem peste prajitura si decoram totul cu bucatele de ciocolata inainte de a da prajitura la frigider peste noapte.

Sursa: Teoskitchen.ro

 

Citește și: Lia începe să plângă din cauza lui Filip și a Corinei: „Îi place că e mai diferită”. Incredibil cum reacționează concurentul de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

(P) Activități de weekend pentru familii. Idei inedite pentru distracție și relaxare în familie

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Imagini dureroase de la înmormântarea lui Marco, elevul găsit mort după ce s-a întors acasă de la un majorat. CE AU FĂCUT trecătorii în dreptul cimitirului este greu de descris în cuvinte

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

De ce a murit, de fapt, Marco? Primele date despre moartea suspectă a tânărului de 18, găsit fără suflare de mama sa după ce a fost la o petrecere


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies