Prajitura glazurata de post! Nu ii poti rezista


Prajitura glazurata de post se face foarte repede. Nu ai nevoie de mult timp sau ingrediente costisitoare.

Iti trebuie:

2 cani faina
1 cana zahar
5 linguri gem
1 lingurita bicarbonat (stins cu putin otet)
1 cana sifon (sau apa minerala)
3 linguri cacao
1 ceasca ulei
esenta dupa gust.

Pentru blat pregatesti asa:


In acelasi vas freci cu mixerul intai zaharul cu gemul pana ce amandoua se topesc si se transforma intr-o pasta.
Adaugi apoi bicarbonatul, sifonul (putin cate putin), cacaoa, uleiul, 1 strop de esenta.
Amesteci in continuare cu mixerul si la urma adaugi faina, dar nu toata dintr-o data.
Aprinzi cuptorul si cat se incalzeste ungi cu ulei (sau margarina) o tava cu peretii mai inalti, torni compozitia si o dai la cuptorul incalzit.
O lasi sa se coaca la foc mic.
Cand blatul a crescut, verifici cu o scobitoare pe care o introduci la mijlocul tavii si daca atunci cand o scoti este curata inseamna ca blatul este copt.
Lasi blatul sa se raceasca si apoi faci glazura.

Pentru glazura pregatesti asa:


Amesteci 5 linguri zahar cu 3 linguri apa, 3 linguri ulei, 3 linguri cacao.
Le pui la foe mic amestecand incontinuu pana ce se ingroasa asemeni mierii.
Intinzi glazura peste prajitura si o tai rece.

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Pentru tine

Carmen Harra a prevăzut pandemia de coronavirus. Ce spunea că se va întâmpla cu România

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri