Prajitura fara coacere cu mousse de capsuni si mascarpone! Se face imediat!


Prajitura fara coacere cu mousse de capsuni si mascarpone! Se face imediat!

Nu prea ai rabdare sa faci prajituri la cuptor? Incearca prajiturile fara coacere, cu blat din ovaz, migdale si nuci, se fac repede si sunt mai sanatoase decat prajiturile din comert.

 

Blat:
- o ceasca de migdale hidratate;
- cateva nuci caju sau nuci simple;
- 150 grame fulgi de ovaz;
- 2 linguri de canepa decorticata (optional);
- o lingura de unt de cocos;
- o lingura de cacao sau fulgi de ciocolata (optional);
- 2 linguri de apa;
- sirop de orez, miere sau curmale pentru indulcit.
Mousse:
- o lingura de suc de lamaie;
- o lingura de zahar brun;
- o cana de capsuni;
- 3-4 linguri de crema mascarpone.
Mod de preparare:
Blatul:
1.
Pune la hidratat migdalele intr-un castronel cu apa.
2. Amesteca cu blenderul ingredientele pentru blat pana cand se transforma intr-o pasta. Ingredientele pentru blat le poti combina cum iti place, nu e musai sa le treci pe toate din reteta. Un blat foarte bun iese si din fulgi de ovaz cu unt de cocos, curmale si canepa decorticata. Daca vrei ca blatul sa fie mai acrisor, pune si o lingurita de suc de lamaie.
3. Intinde pasta pe o tava si bag-o la frigider.
Crema:
1. Amesteca toate ingredientele cu blenderul pana cand capata o textura cremoasa si pufoasa. Cantitatile sunt orientative, le poti modifica dupa gust.
2. Pune spuma peste blat si baga intreaga prajitura la frigider.
3.
Dupa ce se raceste, taie prajitura cum iti place. Orneaz-o cu capsuni, frisca sau sirop de ciocolata.
Sursa

Blat:

- o ceasca de migdale hidratate;
- cateva nuci caju sau nuci simple;
- 150 grame fulgi de ovaz;
- 2 linguri de canepa decorticata (optional);
- o lingura de unt de cocos;
- o lingura de cacao sau fulgi de ciocolata (optional);
- 2 linguri de apa;
- sirop de orez, miere sau curmale pentru indulcit.

Mousse:

- o lingura de suc de lamaie;
- o lingura de zahar brun;
- o cana de capsuni;
- 3-4 linguri de crema mascarpone.

Mod de preparare:

Blatul:

1. Pune la hidratat migdalele intr-un castronel cu apa.

2. Amesteca cu blenderul ingredientele pentru blat pana cand se transforma intr-o pasta. Ingredientele pentru blat le poti combina cum iti place, nu e musai sa le treci pe toate din reteta. Un blat foarte bun iese si din fulgi de ovaz cu unt de cocos, curmale si canepa decorticata. Daca vrei ca blatul sa fie mai acrisor, pune si o lingurita de suc de lamaie.

3. Intinde pasta pe o tava si bag-o la frigider.

Crema:

1. Amesteca toate ingredientele cu blenderul pana cand capata o textura cremoasa si pufoasa. Cantitatile sunt orientative, le poti modifica dupa gust.

2. Pune spuma peste blat si baga intreaga prajitura la frigider.

3. Dupa ce se raceste, taie prajitura cum iti place. Orneaz-o cu capsuni, frisca sau sirop de ciocolata.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul dragostei pentru săptămâna 17-23 mai.

Rona Hartner a RUPT TĂCEREA! De ce DIVORȚEAZĂ de soțul francez

Audrey Hepburn, simbolul eleganței și al feminității. Drama celei mai frumoase femei din istorie

Vremea de marti, 17 mai 2021, anuntul ANM: vreme ploioasa!

Eurovision 2021. Când are loc celebrul concurs și cine va reprezenta România

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Cu ce se curăță argintul

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri