Prajitura economica cu blat de cacao si umplutura de cocos!


Prajitura aceasta ci blat de cacao si umplutura de cocos este delicioasa! Gustul te cucereste de la prima inghititura.

Ingrediente:

Pentru blat:
200 gr faina
200 ml lapte
2 oua
100 ml ulei
100 gr zahar
2 linguri cacao
1 plic praf de copt

Pentru umplutura de cocos:
7 linguri gris
1 litru lapte
1 ceasca zahar
200 gr fulgi de cocos

Un desert de toamna usor si delicios: dovleac cu miere si nuca

Mod de preparare:

Umplutura de cocos:
Puneti laptele la foc mic. Cand laptele clocoteste, adaugati zaharul si grisul.
Lasati compozitia pe foc aproximativ 10 minute, pana cand grisul este fiert, amestecand continuu.
Inchideti focul. Adaugati in final fulgii de cocos, apoi lasati crema obtinuta sa se raceasca.

Prajitura cu struguri - desert rapid si ieftin de sezon

Blat:
Cu ajutorul mixerului amestecati toate ingredientele pentru aluat, pana cand obtineti o compozitie omogena. Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm, apoi turnati jumatate din compozitia de blat obtinuta anterior.
Dati tava in cuptorul incins la 170 grade Celsius timp de 10-12 minute sau pana cand vedeti ca se incheaga putin compozitia.

Prajitura de post cu nuca si gem! Prajitura de post cu nuca si gem! Prea buna, prea ca la mama acasa

Scoateti tava din cuptor si intindeti peste blatul partial copt umplutura de cocos.
Turnati apoi peste aceasta cealalta jumatate din compozitia de blat de cacao.
Lasati Prajitura cu blat de cacao si umplutura de cocos sa mai stea in cuptor cca. 20-25 minute.
Asteptati sa se raceasca prajitura complet, apoi decorati-o cu fulgi de cocos si taiati-o in bucati.

Sursa, foto: culinar.bzi.ro


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Elena Gheorghe, dezvăluiri emoționante. Ce aventuri a trăit artista în Turcia

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri