Prajitura diplomat de post! Se face simplu si este delicioasa!


Aceasta prajitura are gustul delicios al unui diplomat clasic.

 

Ingrediente:
o cana (200 ml) de apa, 1/2 cana de ulei, 2 cani de faina, 1/2 cana de zahar, 6 linguri pline de miere, o lingurita de cacao pentru culoare, un pliculet mic de praf de copt.
Topping: 0.5 l frisca batuta si bucatele de kiwi, ananas si mandarina.
Glazura: 50 ml apa, 50 ml suc de ananas, 1 plic de gelatina.
Mod de preparare
Blatul: se amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena si fluida. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt aprox. 30 de minute la cuptorul preincalzit, la foc potrivit. Faceti testul cu scobitoarea sa vedeti cand este gata.
Dupa ce se raceste se scoate hartia de copt si blatul se pune inapoi in tava.
In timp ce se coace aluatul, se bate frisca si la urma se amesteca usor cu bucatelele de fructe bine scurse. Pentru un gust acrisor se poate ingloba in frisca zeama de la o jumatate de lamaie.
Crema de frisca si fructe se aseaza peste blat in strat gros si se niveleaza cu o spatula sau un cutit lat.
Glazura am facut-o cu apa amestecata cu suc de ananas de la conserva si gelatina muiata in lichidul rece apoi dizolvata la bain marie, exact dupa indicatiile de pe plic. Dupa ce s-a dizolvat gelatina am adaugat 2 lingurite de zahar in ea, apoi cand era inca lichida, am acoperit cu glazura toata suprafata prajiturii. Am dat cateva ore la rece inainte de a servi.
Sursa

Ingrediente:

o cana (200 ml) de apa, 1/2 cana de ulei, 2 cani de faina, 1/2 cana de zahar, 6 linguri pline de miere, o lingurita de cacao pentru culoare, un pliculet mic de praf de copt.

Topping: 0.5 l frisca batuta si bucatele de kiwi, ananas si mandarina. 

Glazura: 50 ml apa, 50 ml suc de ananas, 1 plic de gelatina.

Mod de preparare

Blatul: se amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena si fluida. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt aprox. 30 de minute la cuptorul preincalzit, la foc potrivit. Faceti testul cu scobitoarea sa vedeti cand este gata. Dupa ce se raceste se scoate hartia de copt si blatul se pune inapoi in tava.

In timp ce se coace aluatul, se bate frisca si la urma se amesteca usor cu bucatelele de fructe bine scurse. Pentru un gust acrisor se poate ingloba in frisca zeama de la o jumatate de lamaie.

Crema de frisca si fructe se aseaza peste blat in strat gros si se niveleaza cu o spatula sau un cutit lat.

Glazura am facut-o cu apa amestecata cu suc de ananas de la conserva si gelatina muiata in lichidul rece apoi dizolvata la bain marie, exact dupa indicatiile de pe plic. Dupa ce s-a dizolvat gelatina am adaugat 2 lingurite de zahar in ea, apoi cand era inca lichida, am acoperit cu glazura toata suprafata prajiturii. Am dat cateva ore la rece inainte de a servi.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul saptamanii

Horoscop Camelia Pătrășcanu 6 - 12 iulie 2020. Două zodii pot pierde totul

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri