Prajitura desteapta cu cacao! Incearca o reteta simpla, dar delicioasa!

Prajitura desteapta cu cacao! Incearca o reteta simpla, dar delicioasa!
Prajitura desteapta cu cacao! Incearca o reteta simpla, dar delicioasa!

Ti-e pofta de o prajitura buna? Incearca aceasta reteta care te va cuceri!

 

Ingrediente:
110 gr. unt
600 ml. lapte
120 gr. faina
45 gr. cacao
4 oua
150 gr. zahar
30 ml. cafea espresso (optional)
zahar praf si fructe pentru ornat
Mod de preparare:
Se topeste untul intr-o craticioara si se lasa deoparte sa se raceasca. Laptele se incalzeste si se lasa deoparte intr-un bol se amesteca faina si pudra de cacao. Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana cand devin crema; se adauga untul topit, cafeaua espresso (atentie sa nu fie foarte fierbinte!), faina amestecata cu pudra de cacao si laptele caldut; se mixeaza la viteza mica.
In compoziţia obţinuta se adauga treptat albusurile batute spuma. Compoziţia obţinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de dimensiuni 28 x 20 cm) si se pune la cuptor pentru aprox. 50 minute la foc mediu prajitura se taie abia dupa ce s-a racit foarte bine
Prajitura s-a separat foarte frumos: doua straturi de piscot subţire umplute cu o crema densa de cacao (ca si o budinca de cicolata puţin mai tare).
Sursa: wowbiz.ro

Ingrediente:

110 gr. unt
600 ml. lapte
120 gr. faina
45 gr. cacao
4 oua
150 gr. zahar
30 ml. cafea espresso (optional)
zahar praf si fructe pentru ornat

Mod de preparare:

Se topeste untul intr-o craticioara si se lasa deoparte sa se raceasca.

Laptele se incalzeste si se lasa deoparte intr-un bol se amesteca faina si pudra de cacao. Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana cand devin crema; se adauga untul topit, cafeaua espresso (atentie sa nu fie foarte fierbinte!), faina amestecata cu pudra de cacao si laptele caldut; se mixeaza la viteza mica. In compoziţia obţinuta se adauga treptat albusurile batute spuma. Compoziţia obţinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de dimensiuni 28 x 20 cm) si se pune la cuptor pentru aprox.
50 minute la foc mediu prajitura se taie abia dupa ce s-a racit foarte bine

Prajitura s-a separat foarte frumos: doua straturi de piscot subţire umplute cu o crema densa de cacao (ca si o budinca de cicolata puţin mai tare).

Sursa: wowbiz.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Tragedie de nedescris pentru o femeie, care a căzut de la etajul 10 al unui bloc, având în brațe gemenii de trei ani

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Șoc în televiziune! A făcut infarct în direct și nu a mai putut fi salvat. Imaginile au șocat pe toată lumea

Apariția neașteptată a lui Cristi Botgros după comparația fostei sale iubite cu mama lui, Adriana Ochișanu. CU CINE A FOST VĂZUT la scurt timp după ce Alexandra Cuhuteac a lansat piesa care face ravagii pe internet

Iancu Sterp, împins în apă după ce a anunțat că a fugit cu nasa lui în Turcia: „Vă sun de patru zile și nu răspundeți la telefon? Răspundeți la telefon!”

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies