Prajitura de post "Vis de iarna" cu trei straturi de crema!


Prajitura de post

Aceasta reteta de prajtura de post are trei straturi de crema si este incredibil de buna.

 

Ingrediente: 10 linguri sifon (apa minerala), 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 lingurita amoniac stins cu otet, 1 lingurita zahar pudra, faina cat cuprinde.
Ingrediente crema I: 4-6 linguri nuci tocate marunt (sau macinate), 3-4 linguri gem (gros) caise (ori capsuni, zmeura).
Ingrediente crema II: 2 pachete margarina vegetala, 6 linguri zahar (sau mai multe dupa gust), 1 lamaie (pentru zeama si coaja), 7 linguri gris.
Preparare aluat: Din ulei, sifon, zahar si amoniac, amestecate bine, peste care s-a pus faina in ploaie, se prepara un aluat care se coace, in foi de grosimea unui deget, intr-o tava unsa cu ulei.
Preparare crema I: Totul se amesteca pana se face o pasta perfect omogena.
Preparare crema II: Margarina inmuiata se amesteca cu zahar, se adauga grisul fiert, zeama de lamaie si coaja de lamaie taiata marunt.
Se amesteca bine pana s-a omogenizat.
Preparare placinta: Pe prima foaie de prajitura se pune un strat din crema I. Pe a doua foaie se pune crema II, preparata ca mai sus, pe a treia foaie iarasi crema I. Se acopera cu a patra foaie, si se presara zahar pudra. Se serveste dupa 6-7 ore.

Ingrediente: 10 linguri sifon (apa minerala), 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 lingurita amoniac stins cu otet, 1 lingurita zahar pudra, faina cat cuprinde.



Ingrediente crema I: 4-6 linguri nuci tocate marunt (sau macinate), 3-4 linguri gem (gros) caise (ori capsuni, zmeura)

Reteta de tarta cu camembert! Nu ai mai mancat asa ceva!

Ingrediente crema II: 2 pachete margarina vegetala, 6 linguri zahar (sau mai multe dupa gust), 1 lamaie (pentru zeama si coaja), 7 linguri gris.

Preparare aluat: Din ulei, sifon, zahar si amoniac, amestecate bine, peste care s-a pus faina in ploaie, se prepara un aluat care se coace, in foi de grosimea unui deget, intr-o tava unsa cu ulei.



Preparare crema I: Totul se amesteca pana se face o pasta perfect omogena.

Prajitura de moda veche- reteta de pe vremea bunicii!

Preparare crema II: Margarina inmuiata se amesteca cu zahar, se adauga grisul fiert, zeama de lamaie si coaja de lamaie taiata marunt. Se amesteca bine pana s-a omogenizat.

Preparare placinta: Pe prima foaie de prajitura se pune un strat din crema I. Pe a doua foaie se pune crema II, preparata ca mai sus, pe a treia foaie iarasi crema I. Se acopera cu a patra foaie, si se presara zahar pudra. Se serveste dupa 6-7 ore.

Rulada lui Mos Craciun! Ideala pentru masa de sarbatori!


Abonează-te pe

Citește și:

Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce fostul iubit a confirmat despărțirea: „L-am prins la un party interesant cu domnișoare”

Romică Țociu, anunț ȘOC după 27 de ani de căsnicie: ”Au fost trei luni îngrozitoare...”

21 MAI 2022 Sfinții Constantin și Elena: Calendar creștin ortodox

Cum sa savurezi cele mai bune arome de cafea boabe: 3 retete usor de preparat

Larisa Udilă, noi detalii despre starea ei psihică. Cum se descurcă acum vedeta: „Scriu mesajul ăsta plângând”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine este Albert Oprea din Casa Iubirii. „E o provocare”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri