Prajitura de post: gogosi cu gem! Nu ai mancat nimic mai bun!


Aceasta reteta gustoasa de gogosi cu gem este delicioasa. Se prepara rapid.

 

Ingrediente:
500 g faina
150 ml apa
2 linguri de zahar
2 linguri ulei
50 ml suc de portocala proaspat stors
1 lingura zeama de lamaie
12 g drojdie proaspata
un praf de sare
zahar vanilat pentru pudrat
ulei pentru prajit
gem pentru umplut
Instructiuni:
Pregatim mai intai maiaua intr-un castronel, amestecand 1 lingurita de zahar cu drojdia si 2 linguri de apa calduta. Dupa 10 minute cand a crescut maiaua o adaugam peste faina. Urmeaza apa calduta in care a fost topit zaharul, sucul de portocala si lamaie si uleiul. Framantam bine si lasam sa creasca 30 de minute. Intindem aluatul de grosime 2-3 mm pe o suprafata presarata cu faina. Cu un pahar taiem rotunduri. Pe jumatate punem o lingurita de gem, iar pe celelalte rotunduri le punem deasupra apasand marginile cu degetul sa se prinda bine. La prajim in ulei incins si le pudram cu zahar.
Sursa

Ingrediente:

500 g faina
150 ml apa
2 linguri de zahar
2 linguri ulei
50 ml suc de portocala proaspat stors
1 lingura zeama de lamaie
12 g drojdie proaspata
un praf de sare
zahar vanilat pentru pudrat
ulei pentru prajit
gem pentru umplut

Instructiuni:

Pregatim mai intai maiaua intr-un castronel, amestecand 1 lingurita de zahar cu drojdia si 2 linguri de apa calduta. Dupa 10 minute cand a crescut maiaua o adaugam peste faina. Urmeaza apa calduta in care a fost topit zaharul, sucul de portocala si lamaie si uleiul. Framantam bine si lasam sa creasca 30 de minute. Intindem aluatul de grosime 2-3 mm pe o suprafata presarata cu faina. Cu un pahar taiem rotunduri. Pe jumatate punem o lingurita de gem, iar pe celelalte rotunduri le punem deasupra apasand marginile cu degetul sa se prinda bine. La prajim in ulei incins si le pudram cu zahar.

Sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Când trecem la ora de iarnă?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri