Prajitura de post cu crema de ness! Uite cat e de usoara!

Prajitura de post cu crema de ness! Uite cat e de usoara!
Prajitura de post cu crema de ness! Uite cat e de usoara!

Iti vei cuceri toti invitatii cu aceasta reteta delicioasa de post.

 

Ingrediente:
blatul:
- un pahar de zahar,
- 2 pahare de faina, un pahar de apa,
- 1/2 pahar de ulei,
- 3 linguri de miere,
- o lingura rasa de nuca de cocos,
- 1/2 pliculet de praf de copt,
- 2 linguri de rom, coaja de lamaie,
- o mana de stafide.
- Tava de 20/30 cm, hartie de copt.
crema:
- un pachet de margarina Rama,
- o jumatate de borcan de miere,
- 6 lingurite pline de ness,
- 2 lingurite apa calda,
- o lingura de rom.
- glazura de caramel de la dr. Oetker.
Preparare:
Etapa 1: Rezulta un aluat curgator care se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Avand o tava mica, am folosit un pahar de 200 ml pentru masurarea ingredientelor. Pe deasupra am rasfirat stafidele, pe care eu le tin intr-un borcan cu rom.
Etapa 2: A lasat la cuptor la 190 de grade cam 20-25 de minute, dupa care a facut testul cu scobitoarea si era gata. A scos tava si a lasat sa se raceasca in tava.
Etapa 3: Intre timp a facut crema. A amestecat margarina cu putina miere din cantitatea totala, apoi cu 2 lingurite de ness. Pentru ca a vrut sa fie cate un fir de ness prin crema, daca nu vreti asa, sariti peste aceasta etapa.
Etapa 4: Dupa ce s-a facut cremoasa, a dizolvat restul de ness in 2 lingurite de apa calda si a incorporat cate putin, exact ca la maioneza, si la fel ca la maioneza, a amestecat crema cu lingura in aceeasi directie.
Etapa 5: A tot adaugat cand ness topit, cand miere pana cand a rezultat un gust normal de dulce-amarui si o consistenta cremoasa.
La urma a adaugat si lingura de rom.
Etapa 6: Dupa ce s-a racit blatul, a scos usor hartia si l-a lasat in tava si apoi a pus crema.
Etapa 7: Glazura a facut-o conform indicatiilor de pe plic- a amestecat continutul plicului cu 3 lingurite de apa rece apoi a intins glazura peste crema. A portionat si a servit.
Sursa
Sursa foto

Ingrediente:

blatul: 

- un pahar de zahar, 
- 2 pahare de faina, un pahar de apa, 
- 1/2 pahar de ulei, 
- 3 linguri de miere, 
- o lingura rasa de nuca de cocos , - 1/2 pliculet de praf de copt, 
- 2 linguri de rom, coaja de lamaie, 
- o mana de stafide.
- Tava de 20/30 cm, hartie de copt.

crema: 

- un pachet de margarina Rama, 
- o jumatate de borcan de miere , 
- 6 lingurite pline de ness, 
- 2 lingurite apa calda, 
- o lingura de rom.
- glazura de caramel de la dr. Oetker.


Preparare:

Etapa 1: Rezulta un aluat curgator care se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Avand o tava mica, am folosit un pahar de 200 ml pentru masurarea ingredientelor. Pe deasupra am rasfirat stafidele, pe care eu le tin intr-un borcan cu rom.

Etapa 2: A lasat la cuptor la 190 de grade cam 20-25 de minute, dupa care a facut testul cu scobitoarea si era gata. A scos tava si a lasat sa se raceasca in tava.

Etapa 3: Intre timp a facut crema. A amestecat margarina cu putina miere din cantitatea totala, apoi cu 2 lingurite de ness. Pentru ca a vrut sa fie cate un fir de ness prin crema, daca nu vreti asa, sariti peste aceasta etapa.

Etapa 4: Dupa ce s-a facut cremoasa, a dizolvat restul de ness in 2 lingurite de apa calda si a incorporat cate putin, exact ca la maioneza, si la fel ca la maioneza, a amestecat crema cu lingura in aceeasi directie.

Etapa 5: A tot adaugat cand ness topit, cand miere pana cand a rezultat un gust normal de dulce-amarui si o consistenta cremoasa. La urma a adaugat si lingura de rom.

Etapa 6: Dupa ce s-a racit blatul, a scos usor hartia si l-a lasat in tava si apoi a pus crema.

Etapa 7: Glazura a facut-o conform indicatiilor de pe plic- a amestecat continutul plicului cu 3 lingurite de apa rece apoi a intins glazura peste crema. A portionat si a servit.

Sursa
Sursa foto

 

Citește și: Ce se întâmplă cu relația dintre Ahmed și Veronica: „Nu-mi place cum ești”. Aflați ce se va întâmpla între cei doi concurenți din „Casa iubirii”, în ediția de marți, 23 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ioana Tufaru, calcule peste calcule chiar și la masa de Crăciun. Cum vor arăta sărbătorile de iarnă pentru ea și ce va pune pe masă: “La cât s-au scumpit toate…”

Povestea urâtă din spatele succesului! Drama pe care a trăit-o până acum 3 ani femeia care astăzi e cunoscută de vedete și personalități din România

Ce a apărut în locul in care Mălina Guler și-a dat ultima suflare. Ipoteze șocante circulă pe internet: „Ar fi căzut 15-20 de persoane din acel bloc… au mai murit 3”

Edi, primele declarații după ce a fost eliminat din „Casa Iubirii”! CE A PUTUT să spună fostul concurent despre Moldo și Dorobanțu abia după ce a plecat acasă: „O să rămân în relații bune cu amândoi probabil. Nu am rămas certat cu nimeni”

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

EXCLUSIV INTERVIU Alina Sorescu, pregătită să o ia de la zero în 2026! Artista ne-a dezvăluit unde își va petrece sărbătorile!

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies