Prajitura cu banane si nuci este un desert ideal pentru zilele de post. Nu are multe calorii, iar gustul iti va incanta simturile.
Ingrediente:
Pentru blat:
1 lingurita scortisoara
1 cana de zahar brun
2 cani de faina
6 linguri margarina
2 cani de apa
3-4 linguri de gem
1/2 de cana de nuci pisate
lingurita de bicarbonat stins
1 praf de copt
o sticluta de rom
3-4 linguri de cacao
sare
Pentru topping:
1/4 pahar miez de nuci prajite, tocate
1 cana zahar brun
3 linguri de sirop
100 g margarina
4 banane copte, taiate in felii groase
Mod de preparare:
Primul se prepara toppingul. Pune intr-o oala margarina, zaharul si incalzeste totul foarte bine pe foc mic. Toarna amestecul intr-o tava rotuna si adauga nucile tocate si apoi bananele taiate felii.
Cat timp toppingul se raceste, se prepara blatul. Intr-un bol amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si sarea. Intr-un bol pentru mixer adauga margarina si zaharul si mixeaza pana obtii o spuma. Incorporeaza apoi vanilia si adauga alternativ cate putina apa si cate putina faina pana incorporezi toate ingredientele. Adauga compozitia obtinuta peste banane.
Coace prajitura timp de o ora la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 10 minute, apoi se rastoarna pe un platou.
Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o servi.
Sursa: culinar.ro