Prajitura de ciocolata cu fistic, fara gluten! Nu ai mancat nimic mai bun!


Aceasta reteta iti va satisface pofta de dulce si pofta de ciocolata. Se face usor.

 

Ingrediente
Pentru blat
250g ciocolata neagra min 70%
125 unt nesarat
6 oua mari, unul intreg si 4 separate
150g zahar nerafinat
Pentru crema
250g smantana pentru frisca
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura de aroma de fistic sau pasta de fistic
100g fistic macinat fin
Mod de preparare
1. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se pune hartie de copt intr-o tava mica de tort.
2. Se topesc ciocolata s untul la foc mic. Se adauga vanilia si sarea.
3. Se bat doua oua intregi si patru galbenusuri si jumatate de zahar.  In alt vas se bat cele 4 albusuri ramase, apoi se adauga restul de zahar pana cand se obtine o spuma tare.
4. Se adauga o lingura de albus batut in amestecul de ciocolata, apoi se incorporeaza cu grija totul.
5. Se pune in tava si se coace timp de 40 de minute.
6. Se opreste cuptorul, se deschide usa lui si se lasa tortul la racit inauntru.
7. Se scoate apoi tortul din tava si se indeparteaza hartia de copt.
8. Se bate frisca pana cand este moale si se adauga vanilia si pasta de fistic.
9. Se pune deasupra tortului si se intinde bine.
10. Se presara fisticul tocat.
sursa

Ingrediente

Pentru blat


250g ciocolata neagra min 70%
125 unt nesarat
6 oua mari, unul intreg si 4 separate
150g zahar nerafinat

Pentru crema

250g smantana pentru frisca
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura de aroma de fistic sau pasta de fistic
100g fistic macinat fin

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se pune hartie de copt intr-o tava mica de tort.

2. Se topesc ciocolata s untul la foc mic. Se adauga vanilia si sarea.

3. Se bat doua oua intregi si patru galbenusuri si jumatate de zahar.  In alt vas se bat cele 4 albusuri ramase, apoi se adauga restul de zahar pana cand se obtine o spuma tare.

4. Se adauga o lingura de albus batut in amestecul de ciocolata, apoi se incorporeaza cu grija totul.

5. Se pune in tava si se coace timp de 40 de minute.

6. Se opreste cuptorul, se deschide usa lui si se lasa tortul la racit inauntru.

7. Se scoate apoi tortul din tava si se indeparteaza hartia de copt.

8. Se bate frisca pana cand este moale si se adauga vanilia si pasta de fistic. 

9. Se pune deasupra tortului si se intinde bine.

10. Se presara fisticul tocat.

sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Prăjitura cu vișine și iaurt: mod de preparare și ingrediente

Imagini interzise minorilor! Vedetă din România, filmată în timp ce făcea amor

Horoscop rune cu Mihai Voropchievici pentru perioada 25 - 31 ianuarie 2021. Trei zodii, cu ochii în lacrimi la finalul lunii

Jador din echipa Faimoșilor a fugit plângând de la Survivor România!

Andreea Mantea s-a filmat complet nemachiată! Cât de frumoasă este!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Cum se prepară checul exclusiv din albușurile de ou

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri